Helsingin tuomiokirkon päätorniin pääsee kesällä virtuaalisesti

Tänä kesänä Helsingin tuomiokirkossa kävijät voivat tehdän kirkon päätorniin virtuaalivisiitin. Helsingin seurakuntayhtymä kertoo asiasta tiedotteessaan.

Vierailija voi vuokrata kirkon infosta tai kirkon pihatasanteen Cathedral Shop Tapulista virtuaalilasit virtuaalivierailua varten. Lasien avulla kävijä pääsee siirtymään kupoliin ja katsomaan sieltä käsin neljään eri suuntaan. Virtuaalitodellisuuteen on upotettu myös tietoa itse tuomiokirkosta ja kirkon kattoreunusten apostolipatsaista. Kirkkoon ympäristöineen voi tutustua niin suomeksi kuin englanniksi.

Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan vs. kirkkoherra Suvi-Päivi Koski kertoo, että kyselyissä oli toivottu pääsyä tuomiokirkon pää- eli kellotorniin. Reitin on nähty olevan ahdas ja vaivalloinen kuljettavaksi, joten turistikierrosta sinne on ollut mahdoton järjestää.

– Tämän pilottisovelluksen keinoin uudenlaista teknologiaa hyödyntäen pystymme paremmin palvelemaan niin helsinkiläisiä kuin turisteja. Nyt heillä on mahdollisuus ihastella kirkkoa, apostoleja ja kirkosta kantautuvia maisemia yli 80 metrin korkeudelta merenpinnasta.

Virtuaalikokemuksen on mahdollistanut helsinkiläinen virtuaalitodellisuusstudio Zoan, joka on aikaisemmin rakentanut myös Helsingin keskustaa virtuaalitodellisuuden muotoon.

Tuomiokirkon virtuaalikokemus on tehty 360-asteisista videoista, ja sitä käytetään langattomilla Oculus Go -virtuaalilaseilla.

Kuva: Olli Seppälä. Helsingin tuomiokirkon päätorni.

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliUskontoa palveluksen sallimissa rajoissa – erityisesti muslimien ja juutalaisten tarpeet huomioidaan
Seuraava artikkeliF1-mestari Lewis Hamilton neuvoo kiireisiä: Ota aikaa rukoukselle

Ei näytettäviä viestejä