Helsingin Jeesus valittu

viacrucis2012Via Cruciksen – Risti tien Jeesus on tänä vuonna Turussa näyttelijäksi opiskeleva Mikko Lamminen. Helsingin ydinkeskustassa kulkevan ja Tuomiokirkon edustalle päättyvän pääsiäisnäytelmän esitetään pitkänäperjantaina 6. huhtikuuta .

Lamminen on tuore kyky, jolla ei toistaiseksi ole kovin merkittäviä roolitöitä tehtynä.

– Olen tehnyt aikaisemminkin töitä hänen kanssaan. Hän on mielestäni hyvä näyttelijä ja sattumalta myös suunnilleen oikean ikäinen, vaikkei ikä tässä nyt niin keskeinen peruste ollut, tiivistää valintamotiivejaan näytelmän toista vuotta peräkkäin ohjaava Mikko Lammi.

Tämänvuotinen kärsimysnäytelmä ei suuresti poikkea edellisestä, mutta ohjaajalla on tälle hyvät perusteet.

– Ainakin itse katson hyvän esityksen useampaan kertaan ja lisäksi vuosi on pitkä aika kahden esityksen väillä, siinä ehtii tapahtua paljon, Lammi katsoo.

Merkittävää Lammin mukaan on myös se, että esitys koki viime vuonna merkittäviä muutoksia rekrytoinneissa ja musiikissa, kun Mikko Helenius sävelsi näytelmälle uuden live-musiikin.

Helsingin Jeesuksena ovat aiemmin esiintyneet muun muassa Martti Suosalo, Hannu Kivioja sekä Kai Lehtinen. Muutama vuosi sitten roolissa nähtiin poikkeuksellisesti nainen.

Passiodraaman taustaorganisaationa toimii Via Crucis Ristin Tien Tuki ry, jossa ovat edustettuina Helsingin tuomiokirkkoseurakunta, Helsingin ortodoksinen seurakunta, katolinen Pyhän Henrikin seurakunta sekä vapaat kristilliset kirkkokunnat.

Edellinen artikkeliProfessori: Kansalaisjärjestöjen ympärileikkauskannanotto lietsoo vihaa
Seuraava artikkeliTäysikuu aloittaa kolmen uskonnon juhlat

Ei näytettäviä viestejä