Helsingin hiippakuntadekaani: Seksuaalivähemmistöjä puolustava ei hylkää Raamattua

Hylkääkö homoseksuaalien oikeuksia puolustava Raamatun, kysyy Helsingin hiippakunnan hiippakuntadekaani Reijo Liimatainen tuomiokapitulin nettisivujen blogissa. Liimataisen mielestä oikea vastaus on ei.

Liimataisen mukaan yksittäisillä Raamatun jakeilla ei voida perustella homoseksuaalien syrjintää. Hän kehottaa hakemaan Raamatusta laajempia kokonaisuuksia ja mainitsee esimerkkinä raamatunkohtia, jossa Jeesus asettuu sorrettujen puolelle.

”Köyhille julistetaan ilosanomaa ja sorretut päästetään vapauteen. Näissä näkyy Jeesuksen ohjelmanjulistus (Lk.4:18). Ytimessä näyttää olevan, että silloin kun huomataan, että joku tai jotkut on jätetty huolenpidon ja armon ulkopuolelle, silloin pitää herätä. Erityisen moitittavaa näyttää olevan, jos tähän ulkopuolelle jättämiseen etsitään perusteita pyhistä kirjoituksista. Silloin silmien edessä ovat kalkitut haudat täynnä kuolleiden luita (Mt.23:27-28)”, Reijo Liimatainen kirjoittaa blogissaan.

Liimatainen päätyykin siihen, ettei Raamatun perusteella homoseksuaaleja voida tuomita.

”Pitäisi olla erityisen tarkkana, kun Raamattuun vedoten pidetään ihmisryhmää tai yksittäistä ihmistä eriarvoisessa asemassa. Kertovatko ne raamatunkohdat, joihin yleensä vedotaan, todellakin sellaisesta seksuaalisesta suuntauksesta, jossa toimitaan tasavertaisina, rakastavina kumppaneina”, Liimatainen kysyy.

Lue Reijo Liimataisen blogi täältä.

Ilmoita asiavirheestä

Edellinen artikkeli”Twitterin aikakausi voi lisätä kiinnostusta luostarielämään”
Seuraava artikkeliSuviseurapuhuja: Tervehtimättä jättäminen on fariseuksen aseman ottamista

Ei näytettäviä viestejä