Helsingin hiippakunta juhlii 60 vuottaan – Senaatintorille valmistellaan helatorstaiksi suurta juhlamessua

Helsingin hiippakunta juhlii 60-vuotista taivaltaan järjestämällä helatorstaina 30. toukokuuta suuren juhlajumalanpalveluksen kello 12 Senaatintorilla. Juhlamessun takia hiippakunnan kirkoissa ei juurikaan järjestetä messuja helatorstaina.

Liturgina juhlamessussa toimii tuomiorovasti Marja Heltelä ja saarnaajana piispa Teemu Laajasalo.

Tilaisuuteen odotetaan osallistujia hiippakunnan 30 seurakunnasta. Senaatintorille järjestetään seurakunnista bussi- ja laivakuljetuksia sekä yhteisiä vaelluksia.

Helsingin hiippakunnan alueella sijaitsevissa seurakunnissa on noin 485 000 jäsentä. Hippakuntaan kuuluu niin Helsingin Malmin seurakunta, jossa on noin 52 000 jäsentä, kuin itäuusmaalainen Pukkilan seurakunta, johon kuuluu alle 1 400 jäsentä.

– Kirkko on ollut tällä alueella vuosisatoja, mikä näkyy hiippakunnan upeissa harmaakivikirkoissa. Kirkko elää myös vahvasti tänäkin päivänä seurakuntien arjessa kertoen taivaasta ja rakastaen lähimmäisiä. Monet erilaiset jumalanpalvelukset, rippikoulut ja työ lasten parissa sekä välillä kantaakin ottava diakonia ovat juuri niitä piirteitä, joista Helsingin hiippakunnassa on hienoa iloita, piispa Teemu Laajasalo sanoo hiippakunnan tiedotteessa.

– Messussa ehtoollinen on kaikille sama, mutta kirkkokahvit 30 eri seurakunnan näköiset.

Myöhemmin helatorstaina Senaatintorilla järjestetään Sovinnon päivän konsertti, jossa esiintyvät muun muassa Marzi Nyman trio, Jukka Perko ja solisteina Jukka Leppilampi ja Maria Ylipää. Musiikin ohessa on keskusteluja sovinnosta.

Kuva: Olli Seppälä. Senaatintorilla vietettiin Kirkon musiikkijuhlia toukokuussa 2017.

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliPiispa Matti Repo vierailee Radio Dein ja Kotimaan Piispan kyselytunnilla keskiviikkona
Seuraava artikkeliMatti Repo Piispan kyselytunnilla: Suhde Jumalaan on enemmän kuin uskoa Hänen olemassaoloonsa

Ei näytettäviä viestejä