Helsingin Diakonissalaitos myy Diacorin Terveystalolle

Suomen Terveystalo Oy ja Helsingin Diakonissalaitoksen säätiö ovat sopineet Diacor terveyspalvelut Oy:n yhdistymisestä Terveystaloon. Yhdistymisen myötä Helsingin Diakonissalaitoksesta tulee Terveystalon merkittävä omistaja.

Diakonissalaitoksen lisäksi Diacorin toinen omistaja, LähiTapiola myy osakkeensa Terveystalolle. Yritysjärjestely vaatii vielä Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnän.

– Diacorista on useampikin taho ollut viime aikoina kiinnostunut. Tämä pakotti meidät miettimään toimintaamme soten ja kiristyvän kilpailutilanteen edessä, Helsingin Diakonissalaitoksen Säätiön toimitusjohtaja Olli Holmström sanoo Kotimaa24:lle.

Holmström kertoo, että neuvotteluissa kysymys toiminnan läpinäkyvyydestä ja eettisyydestä oli vahvasti esillä. Holmström viittaa julkisuudessa olleisiin tietoihin ja mielikuviin suurten terveydenhuollon toimijoiden ulkomaisista omistuksista ja aggressiivisesta verosuunnittelusta.

– Terveystalon ankkuriomistajina olemme rakentamassa suomalaista terveydenhuollon toimijaa. Ei ole myöskään sattumaa, että jatkamme terveydenhuollossa, sillä se on osa Diakonissalaitoksen historiaa, olkoonkin, että Diacorissa roolimme oli omistaja.

Kaupan myötä Diakonissalaitos haluaa Holmströmin mukaan varmistaa strategiansa toteuttamisen, jossa tärkeimpänä tavoitteena on turvata diakoniatyön rahoitus ja investoida toiminnan uudistamiseen ja vahvistamiseen muun muassa hoivapuolella.

– Aiomme tulevaisuudessakin tuottaa palveluita yhteiskunnan heikoimmassa asemassa oleville ja kehittää suomalaista hyvinvointiyhteiskuntaa, Holmström vakuuttaa.

Terveystalolla on valtakunnallinen 170 toimipaikan verkosto. Sen pääomistaja on pohjoismaalainen pääomasijoitusyhtiö EQT. Terveystalon suoria omistajia ovat lisäksi työeläkevakuutusyhtiö Varma sekä Terveystalon johto ja muita yhtiön avainhenkilöitä.

Diacorilla on pääkaupunkiseudulla 13 lääkäriasemaa ja sairaala sekä lääkäriasema Turussa.

Kuva: Helsingin Diakonissalaitos

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKuinka koira saa siunauksen – katso video lemmikkien ekumeenisesta joulusiunauksesta
Seuraava artikkeliKirkko avasi uudistetut verkkosivut – palautetta odotetaan

Ei näytettäviä viestejä