Hautausmaapapiksi palkattu Kai Sadinmaa: ”Minulle tämä pesti on rukouksen aikaa”

Ensimmäisenä samaa sukupuolta olevia pareja vihkineenä pappina julkisuuteen tullut Kai Sadinmaa on palkattu Helsingin Malmin seurakuntaan uuteen hautausmaakokeiluun. Sadinmaan tehtävänä on olla hautausmaalla läsnä ja kohdata ihmisiä. Malmin seurakunta kertoi asiasta verkkosivuillaan.

– Olen Malmin hautausmaan isä Camillo, Kai Sadinmaa naurahtaa Kotimaa24:lle.

Haustausmaapapin tehtävänä on kulkea pitkin valtavaa aluetta ja tavata ihmisiä, jotka vierailevat haudoilla, laskevat uurnaa, syövät lounasta työpaikkaruokalassa tai ovat hautausmaalla kausitöissä.

– Tältä päivältä on mittarissa jo 10 000 askelta. Tänään oli kymmenen uurnanlaskua. Niissä ei ole pappi mukana. Olen ollut taustalla seisoskelemassa kunnioittavasti mutta etäisyyttä pitäen, Sadinmaa kertoo.

Sadinmaa kertoo lähteneensä pilottikokeiluun kirkkoherra Heikki Arikan kutsusta. Hän liikkuu hautausmaalla kesä- ja heinäkuun. Elokuussa tehtävässä jatkaa Malmin papistoon kuuluva Jukka Holopainen.

– Minulle tämä pesti täällä on rukouksen aikaa, Sadinmaa tunnustaa.

Rukousnauha kädessään pitkin hautausmaata säästä riippumatta kuljeskeleva Sadinmaa kertoo kaivanneensa kevään ajan retriittiä.

– Tämä sopii älyttömän hyvin. Pitää vähän pysähtyä eikä olla heti kommentoimassa mitään. Pitäisi olla pikkuisen enemmän pois somesta, menee muuten niin oudoille jengoille koko jutut. Oikeasti täällä on monenlaista elämää kuolleiden keskellä, ja paikka on upea jo sinänsä.

Kuva: Olli Seppälä

Lue myös:

Keskustan entinen puoluesihteeri Timo Laaninen valittiin projektipastoriksi Malmin seurakuntaan

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliYle: Yhä useampi toimeentulotuella elävä on joutunut kääntymään seurakunnan puoleen Hämeenlinnassa
Seuraava artikkeliHanna Ranssi-Matikainen: ”Suurinta viisautta olisi elämän hidastaminen jo ennen lomaa”

Ei näytettäviä viestejä