Hattulan Lato-Maria haastaa teologit

ilmestys_valokuva205Kotimaa24 kertoi viime perjantaina, että hämeenlinnalainen, Hattulassa asuva suntio Timo Jauhola kertoi nähneensä ladon seinässä valoilmiön, joka muistutti Neitsyt Mariaa. Nyt Hattulan Lato-Maria herättää kiinnostusta ja hämmennystä, ja teologit joutuvat ottamaan kantaa ilmestyksiin.

Hattulan kirkkoherra Satu Holm ei ole vielä seurakunnassaan reagoinut ”Hattulan Lato-Marian ” ilmestykseen, josta kertovat jutut leviävät verkossa. Ilmestyspaikalle on myös tullut uteliaita ihmisiä.

– Ymmärrän tällaisia ilmiöitä ja sitä että ihmiset kokevat ja näkevät monenlaista, mutta mistä se milloinkin johtuu, on toinen asia. En kuitenkaan halua kieltää ihmeiden mahdollisuutta, Holm sanoo.

Holmin mielestä on varsin sopivaa, että Maria-ilmestys tapahtuisi juuri Hattulassa, sillä Hattulan vanhassa kirkossa, Pyhän Ristin kirkossa on harvinaisen hieno Madonnaa esittävä puuveistos. Se on Liedon mestarina tunnetun tekijän käsialaa 1300-luvulta ja sitä kutsutaan Hattulan madonnaksi.

Yle:n haastatteleman hämeenlinnalaisen seurakuntapastorin Päivi Aikasalon ensimmäinen ajatus oli, kun hän kuuli ilmestyksestä, että hyvänen aika, tämähän on todella harvinaista Suomessa.

– Ajattelin, että mitä huuhaata tämä on, vai pitäisikö tähän pysähtyä. Mielestäni kristitty ei ole hyväuskoinen hölmö: jättäisin myös sen mahdollisuuden, että yliluonnollista voi tapahtua. Ei minun tarvitse kaikkea ymmärtää, Aikasalo selittää Yle-fi:n sivulla omia tuntemuksiaan kuultuaan ilmiöstä.

– Jos tämä hämmentää kirkkoa, pitäisin sitä ihan terveenä asiana. Olisko nyt aika kuunnella Mariaa, Aikasalo sanoo.

– Tunnustan, että itsekin haluaisin selityksen tälle valoilmiölle. Uskon kuitenkin suntion vilpittömyyteen tässä asiassa. Mielestäni toisen ihmisen kokemusta ei voi kiistää.

Lue Päivi Aikasalon haastattelu Yle.fi:stä

Lue Kotimaa24:n alkuperäinen ilmestysjuttu.

Lue myös Katolinen kirkko: Suomessa tilaa ilmestyksille

(Kuva: Timo Jauhola)

Edellinen artikkeliKolehdin kerääminen omaan taskuun ei innosta seurakunnissa
Seuraava artikkeliTurun Hääyö-tapahtumassa myös parisuhderukouksia

Ei näytettäviä viestejä