Hannu Nyman: Kirkosta puuttuu evankelistan tehtävä


nymanhannu205edited-1 kuolema jätti merkittävän aukon evankelistojen rintamaan, kirjoittaa Sanan päätoimittaja Hannu Nyman tänään ilmestyneessä lehdessä. Nymanin mukaan perinteinen kirkollinen väittämä, että jokainen on evankelista johtaa siihen, ettei kukaan ole.

Sana-lehden pääkirjoituksessa Hannu Nyman valittaa, että jo Uuden testamentin mainitsema evankelistan tehtävä on jäänyt kirkossa huonolle hoidolle.

– Omassa kirkossamme tällaista tehtävää ei edes ole. Sitä hoitavat lähinnä uuspietistiseen herätyskenttään kuuluvat järjestöt. Kirkon lähetystehtävän osalta tilanne on jossain määrin samanlainen, mutta tällä kentällä on päästy sopimukseen kirkon ja lähetysjärjestöjen välillä, Nyman kirjoitta.

– Menneinä vuosina kysymys evankelistan tehtävästä kuitattiin useimmiten näkemyksellä, että jokainen kirkon jäsen on evankelista. Väitteen tarkoitus oli ensisijaisesti päästä koko kysymyksestä. Jos tämä väite olisi totta, tuntuu uskomattomalta, kuinka vähän nuo kaikki ”evankelistat”, ts. nykykirkon jäsenet, edes tietävät julistamastaan sanomasta. Väittämällä, että jokainen seurakunnan jäsen on evankelista, ajaudutaan siihen, että kukaan ei ole evankelista.  

Hannu Nyman pitää viime vuosien valopilkkuna kirkon evankelioimistyössä Kirkkohallituksen järjestämiä evankelioimistyön konferensseja.

– Silti näissäkään kokouksissa ei vielä ole päästy pohtimaan erityistä evankelistan roolia osana seurakunnan tehtäviä.

Lue Sanan pääkirjoitus

Edellinen artikkeliJumalan käsivarressa
Seuraava artikkeliKirkko lataa nörttejä Assemblyssä

Ei näytettäviä viestejä