Guardian: Osa brittimuslimeista tuntee tulleensa huijatuiksi pyhiinvaelluksellaan Mekkaan

Brittimuslimit kertovat, kuinka heitä on huijattu pyhiinvaellusmatkalla Mekkaan, kertoo The Guardian. Keksityllä nimellä esiintyvä muslimi kertoo maksaneensa 16 000 puntaa nelihenkisen perheensä pyhiinvaellusmatkalta ja saaneensa sillä vieraiden ihmisten kanssa jaetun huoneen, missä keittiö ja kylpyhuone olivat karmivassa kunnossa.

He ovat juuri saapuneet tämänvuotiselta pyhiinvaellusmatkaltaan valittaen huijauksesta, eivätkä he Guardianin mukaan ole suinkaan ainoita.

Pyhiinvaellus Mekkaan on velvollisuus niille muslimeille, jotka siihen fyysisesti kykenevät ja joilla on siihen taloudelliset edellytykset. Brittimuslimeista jopa noin 25 000 lähtee pyhiinvaellukselle vuosittain. He käyttävät matkaan yhteensä arviolta 125 miljoonaa puntaa.

Guardianin haastattelema muslimi kertoi, että heille luvattiin oma huone perheelle, mutta paikalla heidän oli majoituttava miesten ja naisten huoneisiin, jotka olivat vastenmielisessä kunnossa.

Usein pyhiinvaeltajat eivät saa sitä kuluttajansuojaa ja matkaturvaa, johon he ovat oikeutettuja, sanoo Yhdistyneiden kuningaskuntien pyhiinvaeltajayhdistyksen johtaja (Association of British Hujjaj UK)Khalid Pervez
The Guardianille.

– Kertomukset huonoista hotelleista, ränsistyneistä busseista ja lentojen odottamisesta vierailla lentokentillä ovat liian yleisiä, Pervez sanoo.

Hänen mukaansa moni matkalta palaava muslimi ei valita oloistaan, koska usein he eivät tunne oikeuksiaan ja koska monet matkanjärjestäjistä saavat heidät vakuutetuksi siitä, että valittaminen ”tekee halvemmaksi” pyhiinvaelluskokemuksen.

Kuva: Olli Seppälä

Lue myös:

Venäjän muslimit toivovat suurempaa pyhiinvaelluskiintiötä

Edellinen artikkeliPiispat koolla torstaina
Seuraava artikkeliUutuuskirja vanhoillislestadiolaisuudesta irtautumisesta – ”Olen pettynyt kirkkoon”

Ei näytettäviä viestejä