Globaalikasvatuspalkinnot Kokkolaan ja Turkuun

Opettajat ilman rajoja -globaalikasvatuspalkinto jaetaan tänään toista kertaa. Opettajapalkinnon saa turkulainen Ilpoisten koulun opettaja Heli Arosuo. Oppilaitospalkinto annetaan Kokkolan ruotsinkieliselle lukiolle. Palkinnon saaneet ovat tehneet aidosta kansainvälisyydestä osan koulun jokapäiväistä toimintaa.

Opettajat ilman rajoja -verkosto, jota koordinoi Kirkon Ulkomaanapu, jakaa palkinnot Maailman opettajien päivän -seminaarissa 4. lokakuuta Helsingissä.

– Opettajat voivat vaikuttaa asenteisiin. Suomessa tarvitaan rohkeita ihmisiä, jotka vastustuksesta huolimatta jaksavat toimia heikompien puolesta, verkoston ohjausryhmän puheenjohtaja, OAJ:n erityisasiantuntija Ritva Semi toteaa.

Nyt palkittava opettaja Heli Arosuo on toiminut Maailmankoulu -hankkeen yhteysopettajana ja globaalikasvatuksen koordinaattorina Turussa jo usean vuoden ajan. Hän on ideoinut ja organisoinut opettajille suunnattuja koulutuksia sekä kehittänyt ja tuottanut materiaaleja globaalikasvatusta varten.

Oppilaitospalkinnon saava Kokkolan ruotsinkielinen lukio, Karleby svenska gymnasium on 200 opiskelijan lukio, jolla on laaja kansainvälinen verkosto. Lukiolla on vilkasta ja monipuolista, globaalikasvatusta sisältävää kansainvälistä toimintaa ja se pyrkii osallistamaan kansainvälisiin hankkeisiinsa mahdollisimman monet opiskelijansa. Kantava ajatus on, että jokaisen oppiaineen tulisi sisältää globaalikasvatukseen liittyviä kokonaisuuksia.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliRauhannobelistit tuomitsevat dalai laman boikotoinnin
Seuraava artikkeliRuotsin KD menettää helluntailaisia kannattajia

Ei näytettäviä viestejä