Ghanalainen ministeri: Homot pidätettävä

Ghanan hallituksen ministeri, katolinen Paul Evans Aidoo kehotti valtion tiedustelupalvelua keräämään kokoon kaikki homoseksuaaleiksi epäillyt ghanalaiset, kertoo ghanalainen radiokanava Joy FM.

– Teemme kaiken voitavamme, jotta yhteiskunta pääsee eroon näistä ihmisistä, Aidoo sanoi. Hänen mukaansa homoseksuaalit tulee pidättää ja tuoda oikeuden eteen.

Aiemmin tällä viikolla Ghanan kristillisten kirkkojen yhteisen neuvoston pääsihteeri vaati Ghanan poliitikkoja, kristittyjä ja muita ghanalaisia vastustamaan kaikkia lakeja, jotka toisivat turvaa maan seksuaalivähemmistöille.

Pääsihteeri Fred Deegben mukaan sallivampien lakien seuraukset tulisivat olemaan sietämättömiä.

– Jos nämä iljettävät teot sallitaan lailla, Jumalan viha laskeutuu Ghanan ylle, Deegben sanoi tiedotustilaisuudessa maanantaina.

Samassa tiedotustilaisuudessa Ghanan presbyteerikirkon edustaja totesi homoseksuaalisuuden olevan ”hengellinen sairaus”, jonka hoitamiseen tarvitaan ”hengellistä puhdistautumista”.

Ministeri Aidoon kehotus sai kannatusta myös muilta poliitikoilta. PNC-puolueen edustaja totesi radiossa, että Ghana ja muu Afrikka ei voi sietää ”homoseksuaalisuuden uhkaa”.

Ghanan perustuslaki kieltää ”epäluonnolliset seksuaaliset teot”, mutta lakiasiantuntijat eivät ole yksimielisiä siitä, tulisiko lakia soveltaa homoseksuaaleihin.

Aikaisemmin Afrikassa voimakkaita homoseksuaalisuuden vastaisia ilmauksia on nähty muun muassa Ugandassa, Malawissa ja Etelä-Afrikassa.

Lue The Independentin juttu

Lue aiheeseen liittyvä Tuomas Suhosen blogikirjoitus

Edellinen artikkeliKanadan suurin luterilainen kirkko muutti homokantojaan
Seuraava artikkeliNykygospelin isä saapuu kiertueelle Suomeen

Ei näytettäviä viestejä