Gelatiini mehussa järkytti hindut

Hindulaiset vaativat anteeksipyyntöä Heinzin Australian yhtiöltä, koska sen markkinoimien hedelmämehujen valmistuksessa on käytetty naudanlihasta peräisin olevaa gelatiinia. Heinz Australia omistaa Golden Circle -nimisen mehuja valmistavan yrityksen ja kuluvalla viikolla Heinzilta pyydettiin selvitystä hedelmämehujen sisällöstä. Asiasta uutisoi ABC.

– Tämä on meille hyvin vakava kysymys. Toivoisimme Heinz Australian toimitusjohtajan julkaisevan anteeksipyynnön, sillä hindulaiset ovat Australiassa ja muualla maailmassa järkyttyneitä naudanlihan käyttämisestä mehuissa ilman, että asiasta on mainittu tuote-etiketissä, Hindujen maailmanlaajuisen yhdistyksen puheenjohtaja Raijan Zed sanoo.

Naudanlihaperäistä gelatiinia käytetään kirkastamaan viinejä, hedelmämehuja ja oluita. Lehmä on kuitenkin hindulaisuudessa pyhä eläin, eivätkä hindulaiset, joita on maailmassa yli miljardi, yleensä syö naudanlihaa tai siitä jalostettuja tuotteita.

Raijan Zed sanoo, että Heinz Australian olisi pitänyt selkeästi kertoa tuote-etiketissä naudanlihan käytöstä valmistuksessa, jotta hindulaiset olisivat voineet välttää näitä mehuja. Heinzin antamassa lausunnossa suodatuksen kerrottiin poistavan kaikki gelatiinijäämät.

Gelatiinin ohella on herättänyt alkoholipohjaisten aromien käyttö. Heinzin selvityksen mukaan myös niitä saatetaan käyttää Golden Circle ja Original Juice Co. -yrityksen mehuissa ja muissa juomissa.

Koska monet hindulaisista ovat absolutisteja, on Zed huolissaan myös siitä, ettei yritys ole selvittänyt alkoholin käyttöä mehujensa ja juomiensa valmistuksessa, eikä myöskään niistä ole mainintaa tuotteiden etiketeissä.

– Tahdomme anteeksipyynnön siksi, ettei yritys ole toiminut tarpeeksi avoimesti kuluttajia kohtaan, Zed toteaa ja uskoo Heinz Australian ymmärtävän, miksi anteeksipyyntö on tarpeen.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliAi Weiwei näytti keskisormea Helsingin Tuomiokirkolle
Seuraava artikkeliObama nimitti rabbin uskonnonvapauslähettilääksi

Ei näytettäviä viestejä