Eurooppalaisen sielunhoitoverkoston konferenssissa puhutaan nähdyksi ja ymmärretyksi tulemisesta

Eurooppalaisen sielunhoitoverkoston ECPCC:n (European Council for Pastoral Care and Counselling) konferenssi kokoaa 23.–28.8. Järvenpäähän noin sata sielunhoitajaa ja tutkijaa eri puolilta Eurooppaa. Konferenssin teema ’Feeling felt’ johdattelee hyvään kohtaamiseen.

– Teema ilmaisee keskeisen kokemuksen hyvästä kohtaamisesta: minut nähdään, tulen hyvällä tavalla katsotuksi ja tunnistetuksi. Tunteeni vastaanotetaan ja toinen ihminen virittäytyy ymmärtääkseen, mitä ilmaisen. Konferenssissa tutkitaan tätä sielunhoidon keskeistä ulottuvuutta, ECPCC:n pääsihteeri Virva Nyback kertoo tiedotteessa.

Pääpuhujat pohtivat jännitteistä maailmantilannetta ja muutosten tuomia haasteita.

Konferenssin avaa keskiviikkona 23.8. piispa Irja Askola, jonka puheenvuoron aiheena on Jumalan tervetulleeksi toivottava asenne kaikkia ihmisiä kohtaan.

Torstain 24.8. pääpuhujana kuullaan belgialaista professori ja psykiatri Dirk de Wachteria. De Wachterin mukaan elämme raja-aikaa. Impulsiivisuus, tunne-elämän epätasapaino ja tyhjyyden tunne eivät ole vain yksilöiden kokemuksia, vaan merkkejä laajemmasta yhteisöllisestä muutoksesta. Esitelmässään de Wachter käsittelee Emmanuel Levinasin filosofian huolenpidon käsitettä.

Uskonnollisten ja perinteisten johtajien rauhanverkoston sihteeristön johtaja Antti Pentikäinen puhuu ihmisyydestä väkivallan ja terrorin keskellä perjantaina 25.8. Ruotsalainen kirjailija ja Katariinan seurakunnan apulaisjohtaja Lisbeth Gustafsson puolestaan pohtii lauantaina 26.8. omassa puheenvuorossaan ihmisen näkemistä ja kohtaamista kirkossa.

ECPCC on Euroopan sielunhoitoverkosto, joka on kokoontunut Euroopan eri puolilla neljän vuoden välein 1970-luvulta saakka. Verkoston taustalla on sielunhoidon koulutuksen, työnohjauksen ja käytännön vahva valtavirta, joka on 1960-luvulta lähtien vaikuttanut Euroopassa. Sen syntyyn vaikutti amerikkalainen sielunhoitoajattelu jo toisen maailmansodan jälkeisinä vuosina. Euroopan verkosto liittyy maailmanlaajuiseen verkostoon nimeltä International Council for Pastoral Care and Counselling.

Konferenssi pidetään kirkon koulutuskeskuksessa Järvenpäässä. Konferenssin ohjelma ja workshopien teemat löytyvät verkkosivulta. Konferenssia voi seurata Twitterissä hashtagilllä #ECPCC.

Kuvat: Matti Karppinen ja Jukka Granström. Kuvankäsittely: Emilia Karhu. Antti Pentikäinen ja Irja Askola puhuvat Eurooppalaisen sielunhoitoverkoston konferenssissa Järvenpäässä.

Edellinen artikkeliPiispa valittiin, toimitus ruotii tunnelmat – kuuntele vaalin jälkipelit Kotimaa-podcastista
Seuraava artikkeliKenttäpiispa Pekka Särkiö sai jatkokauden erikoisella tavalla – taustalla lainsäädännön muutos

Ei näytettäviä viestejä