Etiopialaisen Mekane Yesus -kirkon johtajaksi Yonas Yigezu

Etiopian evankelisen Mekane Yesus -kirkon 20. yleiskokous (General Assembly) on valinnut pastori Yonas Yigezun presidentikseen seuraavaksi nelivuotiskaudeksi, kertoo Suomen Lähetysseura tiedotteessaan. Yigezu toimi aiemmin kirkkonsa evankelioimistyön johtajana yhdeksän vuotta.

Vastaehdokkaana ollut tohtori Birhanu Ofga’a jatkaa kirkon pääsihteerinä. Aiemmin presidentin tehtävää hoiti kaksi täyttä kautta tohtori Wakseyoum Idossa.

”Yonas Yigezu on teologian maisteri, jonka tohtoriopinnot ovat loppusuoralla. Hän on opiskellut teologiaa Yhdysvalloissa ja johtamistaitoa Englannissa. Ennen siirtymistään Etiopian Mekane Yesus -kirkon evankelioimisosaston johtajaksi hän toimi vuosina 1997–2003 Illubabor Bethel Synodin presidenttinä Länsi-Etiopiassa. Suomen Lähetysseura on tehnyt synodin kanssa yhteistyötä yli 25 vuotta”, tiedotteessa kerrotaan.

Lähetysseuran mukaan pastori Yonas Yigezu on kansainvälisesti verkostoitunut ja toiminut useissa luottamustehtävissä muun muassa raamatunkäännöstyössä (Wycliffe Global Alliance, SIL).

Suomessa Yonas Yigezu on vieraillut sekä Suomen Lähetysseuran että Kansanlähetyksen kutsumana, muun muassa Kuopion Kirkkopäivillä 2013. Lähetysseuran kanssa yhteistyöhön kuuluu muun muassa työ marginalisoitujen aseman parantamiseksi. Sitä on toteutettu yhdessä niin Etiopian syrjäkylillä kuin Kirkkojen Maailmanneuvoston yleiskokouksessa Busanissa. 

Etiopian Mekane Yesus -kirkko on maailman suurin luterilainen kirkko. Sillä on jäseniä 7,9 miljoonaa (LML 2015).

Kuva: Joanna Lindén-Montes

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliTuomo Nikkola: Talvivirsi kertoo talvesta lahjana
Seuraava artikkeliNuorisoalan järjestöjen tuet julki – Nuori kirkko ry kasvatti avustustaan 30 000 eurolla

Ei näytettäviä viestejä