Espoon seurakuntayhtymässä tapahtuneen törkeän petoksen tuomio pysyi hovioikeudessa

Helsingin hovioikeus ei muuttanut käräjäoikeuden tuomiota Espoon seurakuntayhtymässä vuosina 2006–10 tapahtuneesta törkeästä petoksesta. Seurakuntayhtymän viraston entinen työntekijä tuomittiin siitä yhden vuoden ehdolliseen vankeuteen ja 118 000 euron vahingonkorvauksiin.

Hovioikeuden päätös oli yksimielinen. Vastaaja voi hakea korkeimmalta oikeudelta valituslupaa 30.1.2017 mennessä.

Espoon käräjäoikeuden tuomion mukaan seurakuntayhtymän virastossa työskennellyt henkilö anasti petoksella työnantajalta vuosina 2006–10 toimistotarvikkeita, pääasiassa postimerkkejä ja postimaksukuoria. Kyseisen henkilön tehtäviin kuului postitustuotteiden tilaaminen, mutta joitakin erittäin paljon tilattuja tuotteita ei tosiasiallisesti käytetty virastossa lainkaan ja osaa vain vähäinen määrä tilattuun nähden.

Työntekijän todettiin käyttäneen hyväksi työnantajan luottamusta ja myös johtaneen laskujen hyväksyjää harhaan toimistotarvikkeiden tarpeen suhteen. Kavallus tuli esiin vuonna 2010 ilmiannon ja sisäisen tutkinnan kautta. Seurakuntayhtymä teki asiasta rikosilmoituksen poliisille, ja kyseisen henkilön työsuhde purettiin.

Seurakuntayhtymä kertoo tapahtuneen jälkeen tiukentaneensa tilausten valvontaa. Turvallisuusriskeihin liittyvää koulutusta on lisätty ja sisäiseen viestintään panostettu.

Lue myös:

Espoon seurakuntayhtymän entisen työntekijän kavallusasiaa käsiteltiin tänään hovioikeudessa

Seurakunnan työntekijälle ehdollista vankeutta kavalluksesta

Vakava kavallusepäily Espoon seurakuntayhtymässä

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliAnalyysi: Palaneen kirkon kello avaa pörssin – onko se rahan voitto vai merkki toivosta?
Seuraava artikkeliSaksassa järjestetään kolmannet ekumeeniset kirkkopäivät

Ei näytettäviä viestejä