Espoon seurakunnat tehostavat palvelujaan keskittämällä

Espoon seurakunnat perustavat ensi vuoden alusta palvelukeskuksen hoitaamaan nykyisten kirkkoherranvirastojen sekä hautatoimiston tehtäviä. Kaikki Espoon seurakuntien viranomais- ja varauspalvelut keskittyvät näin yhteen toimipisteeseen.

Palvelukeskuksessa tulee työskentelemään pian valittavan johtajan lisäksi noin 20 henkilöä. He siirtyvät seurakuntien kirkkoherranvirastoista ja hautatoimistoista. Muutos ei aiheuta yhteistoimintaneuvotteluita eikä irtisanomisia, kertoo hallintojohtaja Markku Porvari.

Palveluiden keskittämisellä pyritään vahvistamaan asiakaspalvelua. Aukioloaikojen joustoa lisätään ja sähköistä asiointia kehittämällä palvelut on tarkoitus tuoda helpommin saataville.

Kaksikielinen palvelukeskus hoitaa keskitetysti kaste-, vihki- ja siunaustilaisuuksien varaukset sekä hautauksiin ja hautojen hoitoon liittyvät asiat. Myös kirkkojen, kappelien ja muiden tilojen varaukset hoidetaan palvelukeskuksessa. Palvelukeskuksen keskusrekisteri ylläpitää Espoon seurakuntien jäsentietoja eli kirkonkirjoja. Virkatodistukset, sukuselvitykset ja sukututkimukset tilataan ensi vuonna suoraan keskusrekisteristä.

Toimipiste sijoitetaan Espoon keskukseen seurakuntayhtymän taloon.

Edellinen artikkeli”10 kristittyä naista jotka jokaisen pitäisi tuntea”
Seuraava artikkeliCrux: Vakavia puutteita papiston koulutuksessa

Ei näytettäviä viestejä