”Epäterve hengellisyys otettava vakavasti”

Jalovaara Pirkko420

Ylen MOT-ohjelmassa (25.2.) ”Kirkon riivaajat” kuvattiin Kallion kirkossa pidettyä rukous- ja parantamiskokousta 27.1. Kirkkoherra Teemu Laajasalon mielestä Pirkko Jalovaraa esitti tilaisuudessa näkemyksiä, joiden paikka ei ole kirkkosalissa. 

Yksi tilaisuudessa kuultu näkemys oli, että paholainen käyttää lääkkeitä reittinä ihmiseen:  ”Lääkkeet on yksi tapa, jota paholainen käyttää, jotta pääsee todella sinun sisimpääsi, henkeen, sieluun, ruumiiseesi”, Jalovaara sanoo ohjelmassa. 

Kallion tuore kirkkoherra Teemu Laajasalo sanoo ettei koskaan ole ollut  Pirkko Jalovaaran tilaisuuksissa, eikä ole tavannut häntä ja kommentoi Kotimaa24:lle vain MOT-ohjelmassa nähtyjen katkelmien perusteella tämän julistusta. 

– Minusta siinä sekoittuu kristillinen rukous ja luonnonuskontojen manaus. Kristinuskossa sanotaan: tapahtukoon sinun tahtosi. Luonnonuskonnoissa pyydetään että oma tahto toteutuisi. 

MOT-ohjelmassa kerrotaan, että seurakunta oli kieltänyt Jalovaarna tilaisuuden kuvaamisen. Laajasalo kertoo, että se oli hänen edeltäjänsä tekemä linjaus. 

– Kirkko on seurakunnan omistama tila, mutta se on avointen tilaisuuksien osalta julkinen tila tai sellaiseksi rinnastettava. Perustuslain suoma sananvapaus lähtökohtaisesti oikeuttaa kaikkien avoimien tilaisuuksien kuvaamisen kirkossa, eikä sitä voi eikä pidä kieltää. 

– Sen sijaan yksittäisen ihmisen uskonnonharjoitus siinä samassa julkisessa tilassa menee selvästi perustuslain takaaman yksityiselämän suojan piiriin, Laajasalo toteaa seurakuntaneuvostolle lähettämässään kirjeessä.

Kallion kirkossa Pirkko Jalovaaralla on pitkään ollut säännöllisesti tilaisuuksiaan.

Kallion seurakunnan nettisivulle on tulossa seuraavan sisältöinen, kirkkoherra Teemu Laajasalon allekirjoittama tiedote: 


Pirkko Jalovaaran esiintyminen Ylen MOT-ohjelmassa
 

”Hengellinen vallankäyttö tai epäterve hengellisyys on vahingollista ja kaikki viitteet siihen otetaan Kallion seurakunnassa erittäin vakavasti. Uskon pitää olla ihmistä vapauttava eikä ahdistava voima. 

Erityisen huolestuttavaa on lääketieteen ja psykologian kyseenalaistaminen ihmisen auttamismahdollisuuksina. Ohjelman perusteella julistuksessa näyttää sekoittuvan kristillinen rukous animistiseen manaukseen. 

Minut on asetettu Kallion seurakunnan kirkkoherran virkaan ohjelman teon jälkeen 10.2. enkä ole tavannut Pirkko Jalovaaraa enkä ole päässyt osallistumaan hänen tilaisuuteensa. On kaikkien kannalta kohtuullista ja reilua, että ennen kuin kirkkoherrana annan lausuntoja tai päätän mahdollisista jatkotoimista niin kuulen myös toista osapuolta. 

Painotan, että yleisellä tasolla on selvää, että epäterveeseen tai vahingolliseen hengellisyyteen puututaan. 

Pirkko Jalovaara on kutsuttu Kallion seurakunnan johtoryhmän kokoukseen 5.3. Silloin keskustelemme yhdessä iltojen mainonnasta, sisällöstä ja linjasta. Kuulemisen jälkeen arvioin minkälaista julistusta Kallion seurakunnan kirkoissa voi olla ja minkälaista ei.”

Lue myös: Piispa Askola: Jumala toimii terveydenhuollon ja lääkkeiden avulla

Kansliapäällikkö: ”Jalovaaran opetukset radikalisoituneet”

”Kirkossamme tarvitaan opetusta henkivalloista”

Jalovaara: Eivät kaikki sairaudet johdu demoneista

Jolkkonen: ”En ole antanut lupaa mihinkään Kuopion tilaisuuteen”

Pirkko Jalovaaran tulo Kallaveden kirkkoon evätty

Parantamiskokouksissa käyneet hakevat apua sielunhoidosta

Mielenterveyspooli huolissaan Jalovaaran toiminnasta

(Kuva: Olli Seppälä)

Edellinen artikkeli”Kirkossamme tarvitaan opetusta henkivalloista”
Seuraava artikkeliKansliapäällikkö: ”Jalovaaran opetukset radikalisoituneet”

Ei näytettäviä viestejä