Entinen kansanedustaja Timo Kaunisto aloittaa kirkolliskokouksessa, puoliso ei hakenut jatkokaudelle

Entinen keskustan kansanedustaja Timo Kaunisto äänestettiin ensikertalaisena kirkolliskokoukseen Avara kirkko -ehdokaslistalta Tampereen hiippakunnasta.

Kaunisto valittiin Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan ja Hämeenlinnan seurakuntayhtymän luottamustoimiin viime vuonna. Kirkolliskokoukseen hän on hakenut kerran aiemmin, vuonna 2012.

Kaunisto kertoo olleensa aina puolipassiivinen seurakuntalainen.

– Tahdon vaikuttaa sen eteen, että tasa-arvoon liittyvissä kysymyksissä päästään eteenpäin ja voidaan siirtyä myös muihin oleellisiin kysymyksiin, hän sanoo.

– Olisi tärkeää päästä tekemään päätöksiä siitä, miten kirkko pysyy muuttuvassa maailmassa ihmisten mielessä edelleen innostavana toimijana. Kirkon pitää elää tässä ajassa, vaikka sanoma on ikuista.

Kauniston mukaan ihmisillä on henkisyyden kaipuuta ja siihen liittyvää kyselyä. Oleellista on, osaako kirkko vastata tähän kyselyyn. Ihmisten mielikuvissa kirkko saattaa näyttäytyä muutosvastarintaisempana ja peruskonservatiivisempana kuin se onkaan.

Timo Kauniston puoliso, aiemmin vihreiden kansanedustajana toiminut Kirsi Ojansuu-Kaunisto oli kirkolliskokouksessa viime kauden. Ojansuu-Kaunisto ei hakenut tälle kaudelle, vaan keskittyy nyt teologian opintoihinsa.

– Kirsin kautta olen saanut kirkolliskokouksesta innostavan kuvan. Hän on korostanut minulle esimerkiksi verkostoitumisen merkitystä.

Kuva: Jukka Granström

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliMysteerikuva: Ketkä soittavat kitaraa – katso myös edellisen kuvan ratkaisu
Seuraava artikkeliPääkirjoitus: Ympäristödiplomi auttaa kirkkoa ilmastopäästöjen torjunnassa

Ei näytettäviä viestejä