Ensi kesänä vietetään kahdet Lähetysjuhlat viikon välein: Pieksämäellä ja Salossa

Suomen Lähetysseuran perinteistä kesäjuhlaa Lähetysjuhlia vietetään poikkeuksellisesti ensi kesänä kahteen otteeseen viikon välein. Ensimmäiset juhlat pidetään Pieksämäellä 20.–21.5. ja seuraavat Salossa 27.–28.5.

Lähetysjuhlien yhteydessä tavallisesti pidettävä Lähetysseuran vuosikokous järjestetään erikseen Helsingissä elokuussa.

Alun perin Lähetysjuhlat oli tarkoitus järjestää ensi vuoden toukokuussa Tampereella Kirkon juhlien yhteydessä. Jääkiekon MM-kisat osuivat kuitenkin samaan aikaan Tampereelle ja sotkivat suunnitelmat. Kirkon juhlat siirtyivät vuodella eteenpäin.

Lähetysseuran seurakuntayhteyksistä ja varainhankinnasta vastaavan johtajan Karoliina Nivarin mukaan yksien isojen juhlien järjestäminen nopeasti johonkin toiseen kaupunkiin ei ollut mahdollista.

– Suuri kaupunki ei ehdi reagoimaan niin nopeasti. Saimme sitten idean järjestää pienemmät juhlat kahdella paikkakunnalla, jolloin ei tule niin suurta painetta, Nivari sanoo.

Paikkakunniksi valikoitui Pieksämäki ja Salo maantieteen perustella. Ne ovat eri puolilla Suomea ja kumpaankin on hyvät yhteydet.

– Odotamme juhlille paljon kävijöitä. Tulee varmasti vähän erilainen kävijäprofiili. Toivotaan, että ihmiset innostuisivat lähtemään lähialueelta juhlille, Nivari sanoo.

Lähetysseuran tiedotteessa Pieksämäen kirkkoherra Matti Pehkonen ja Salon kirkkoherra Timo Hukka toivottavat kaikki lämpimästi tervetulleiksi juhlille läheltä ja kaukaa.

– Pieksämäen seurakunta on hyvin lähetysmyönteinen ja meillä on aktiivinen seurakuntalaisten joukko tukemassa ja toteuttamassa lähetystyötä. Yhteistyö Lähetysseuran kanssa on tiivistä. Seurakunnan työntekijät ja päättäjät suhtautuivat yhteistyötarjoukseen innokkaasti, ja juhlat ovat ilouutinen varmasti myös seurakuntalaisille ja koko kaupungille, Pehkonen toteaa.

– Uskon Salon toimivan hyvin juhlien järjestämispaikkakuntana. Tänne on erinomaiset kulkuyhteydet, joten myös julkisilla liikennevälineillä kulkevien on helppo tulla ja mennä. Salon seurakunnalla on varsin laaja lähetyskannatus ja muukin kansainvälinen työ. Lähetysjuhlat tulevat varmasti edelleen kirkastamaan tätä seurakunnan keskeistä tehtävää, Hukka sanoo.

***

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Edellinen artikkeliMysteerikuva: Mikä sotilaspukuisten joukko? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu
Seuraava artikkeliEuroopan kirkot muovasivat viestiään maailman kirkoille, kun Armenia puuttui puheeseen: ”Milloin Euroopan kristityt nuoret aikovat täyttää Euroopan kirkot?”

Ei näytettäviä viestejä