Englannin kirkossa hyväksyttiin mies- ja naisparien siunaaminen

Englannin kirkko tiedotti 9.2.2023, että jatkossa kirkko siunaa sateenkaaripareja. Asiasta keskusteltiin Englannin kirkon kirkolliskokouksessa tällä viikolla kahden päivän ajan. Itsestäänselvyys päätös ei ollut, sillä äänet jakautuivat 250 – 181. Enemmistön kanta kuitenkin oli, että samaa sukupuolta olevat parit saavat halutessaan siunauksen suhteelleen.

Englannin kirkon piispat käsittelivät samaa aihetta piispainkokouksessa jo tammikuussa. Tällöin piispat päätyivät vastustamaan samaa sukupuolta olevien kirkollista vihkimistä, mutta esimerkiksi Yorkin arkkipiispa Stephen Cottrell korosti samaa sukupuolta olevien parien olevan tervetulleita kirkkoon ja kertoi, että heidän parisuhteensa voidaan siunata.

Suhtautuminen seksuaalivähemmistöihin jakaa rajusti Englannin kirkkoa ja sen piispakuntaa. Myös suhtautuminen parisuhteiden siunaamiseen on kahtiajakoista. Osa pitää siunaamisen hyväksymistä selkeänä edistysaskeleena, mutta kirkolliskokousedustaja Jayne Ozanne pitää pitkään jatkuneen neuvottelun lopputulosta laihana. Myös edustaja Vicky Brett ihmetteli argumentointia sanoen, että ”God was not obsessed with sex, but with love” (Jumala ei suhtautunut pakkomielteisesti seksuaalisuuteen vaan rakkauteen).

Samaa sukupuolta olevat saavat lain mukaan mennä naimisiin Englannissa ja Walesissa. Kirkko ei kuitenkaan vihi samaa sukupuolta olevia pareja.

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliOpen Doors -järjestön kirje painottaa maanjäristyksen uhrien tukemisessa kristittyjen auttamista – Miksi? Näin yhdistys vastaa
Seuraava artikkeliSunnuntain evankeliumi: Hitaita ihmeitä ei edes huomaa

Ei näytettäviä viestejä