Ehdokasasettelu päättyi, mukana runsaasti uusia ehdokkaita

Seurakuntavaalien ehdokasasettelu päättyi eilen. Tämän hetkisten tietojen mukaan ehdokasmäärät ovat kasvaneet monin paikoin edellisiin vaaleihin verrattuna. Ehdokasmäärät ovat kasvaneet varsinkin pääkaupunkiseudulla.

Projektipäällikkö Mari Leppänen muistuttaa, että monissa isoissa seurakuntayhtymissä on taustalla seurakuntaliitoksia, joten vertailu edellisiin vaaleihin on hankalaa.

Vaaleissa on mukana paljon uusia ehdokkaita: esimerkiksi Vantaalla ja Tampereella noin 80 prosenttia ehdokkaista on uusia.

Perussuomalaiset ovat perustaneet uudella tavalla ehdokaslistoja eri paikkakunnille. Vantaalla ehdolla on esimerkiksi Pietari Jääskeläinen ja Espoossa Simon Elo.

– Myös poliittisia listoja on aiempaan enemmän. Olemme rohkaisseet puolueita ja herätysliikkeitä avoimuuteen listojen nimissä, luultavasti tämä on viesti siitä, että näin on toimittu, Mari Leppänen sanoo.

Alle 30-vuotiaiden ehdokkaiden määrässä 10 prosenttiin päästiin muun muassa Jyväskylässä, Lappeenrannassa, Rovaniemellä, Tampereella ja Turussa. Kuopiossa nuorten ehdokkaiden määrä romahti viime vaaleihin verrattuna.

Päivitetty klo 12.12 tiedot alle 30-vuotiaista ehdokkaista.

Ilmoita asiavirheestä

Edellinen artikkeliTeologia.fi ja TA kiinnostuivat seksuaalisuudesta
Seuraava artikkeliTuttuja nimiä ehdolle seurakuntavaaleissa

Ei näytettäviä viestejä