Egyptin turistiministeriö panostaa uskonnolliseen matkailuun

Egyptin turistiministeri Hisham Zaazou esittelee lokakuussa uuden matkailuohjelman, jossa seurataan Pyhän perheen jalanjälkiä Egyptissä. Tämän toivotaan lisäävän kiinnostusta uskonnollista matkailua kohtaan maassa.

Egyptin matkailuelinkeino on ollut koetuksella viime vuosina. Tämän vuoksi Egyptin turistiministeriö pyrkii jatkuvasti kehittämään uusia keinoja matkailun edistämiseksi.

Raamatun mukaan Neitsyt Maria ja Jeesus viettivät Egyptissä 42 kuukautta ja vierailivat 20 eri paikassa. Tämä on ollut turistiministeriön inspiraation lähteenä suunniteltaessa viikon mittaista Pyhän perheen matka Egyptissä -kierrosta. Vierailukohteiden joukossa ovat vanha Kairo, Maady, Wadi El Natroun ja Al-Minya.

– Matkailu on elintärkeää Egyptin kansataloudelle. Jeesus Kristus on kautta historian merkittävin maassamme vieraillut henkilö, sanoo Aleksandrian paavi Tawadros II.

Paavi on luvannut, että luostarit avataan ennakkoon sovittaville vierailulle, jotta matkailijat voivat tutustua maan uskonnolliseen kulttuuriperintöön. Ministeri Zaazoun mukaan turistiministeriö valmentaa ja kouluttaa kirkkojen ja luostarien edustajat vastaanottamaan matkailijat.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliOulun Karjasillalla vietetään muistimessua
Seuraava artikkeliHautojen määrä yllätti tutkijat Ravattulassa

Ei näytettäviä viestejä