Eero Huovinen varoitti turhista, ilkeistä ja tyhmistä puheista

Huovinen_Eero_xx_205Eero Huovinen sanoi saarnatekstiin nojaten, että meitä varoitetaan turhista, ilkeistä ja tyhmistä puheista, joihin nykyaika ja tekniikka antavat mahdollisuuden.

”Painetun ja lausutun puheen määrä moninkertaistuu tänään niin nopeasti, että ihmisen vastaanottokyky ja mieli eivät tahdo kestää tiedon tulvaa. Onko kaikki se, mitä meille tarjotaan luettavaksi ja kuultavaksi,  todella tarpeellista ja välttämätöntä? Informaation lisäämistä kaikki toivovat, uusia lehtiä perustetaan, kanavia avataan ja asiakkaita halutaan palvella. Mutta eikö ole väistämätöntä, että määrän kasvaessa myös turha puhuminen lisääntyy ja sisällön taso laskee?”, Huovinen kysyi saarnassaan Helsingin Johanneksenkirkossa.

Huovisen havainnon mukaan ilkeydellä herkuttelun tauti leviää myös kirkossa.

”Uskovaisten suusta lähtee piikkejä ja lyöntejä, joissa ei ole kyse vain kriittisistä kysymyksistä tai toisella tavalla uskovien haastamisesta, vaan silkasta ilkeilystä ja hätäisestä tuomitsemisesta. Kyllä uskonasioista saa olla eri mieltä ja pitääkin olla, mutta vinoileminen ja solvaaminen eivät sovi kristitylle”, Huovinen sanoi

Lue Eero Huovisen saarna

Edellinen artikkeliKyrkhelg kokosi ruotsinkielisen herätysliikeväen Kokkolaan
Seuraava artikkeliPaavi varoitti moraalisesta relativismista politiikassa

Ei näytettäviä viestejä