Eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen kääntyi luterilaisesta ortodoksiksi

Eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen (kesk.) on kääntynyt luterilaisesta ortodoksiksi. Hän kertoo itse asiasta eilisessä Facebook-päivityksessään.

Päivityksen mukaan ortodoksisen kirkon jäseneksi liittäminen tapahtui tiistai-iltana Pyhän Nikolaoksen kirkossa Joensuussa.

Vehviläinen kertoo päivityksessään kyseessä olleen monivuotisen matkan, jonka aikana hän on luodannut sielunsa tilaa ja hengellistä ymmärrystään. Tämä prosessi alkoi Vehviläisen mukaan yhdeksän vuotta sitten, hänen miehensä Timon kuoleman jälkeen.

Tämän seuraus oli, että ”elämäni jollakin tavalla vakavoitui pysyvällä tavalla”, Vehviläinen kirjoittaa.

Ortodoksisuuteen tutustuminen on Vehviläisen mukaan kestänyt useita vuosia, mutta nyt hän on aloittamassa elämäänsä ortodoksisen kirkon jäsenenä.

Kirkkokunnan vaihtoon ei Vehviläisen mukaan liity dramatiikkaa luterilaista kirkkoa kohtaan: ”Luterilainen kirkko on aina ollut ystäväni ja luotan niin olevan jatkossakin”.

Vehviläinen ei Facebook-päivityksensä mukaan halua avata liittymistään ortodoksiseen kirkkoon tämän enempää julkisuudessa.

Vuonna 2017 julkaistussa Apu-lehden haastattelussa Anu Vehviläinen kertoo ystävyydestään metropoliitta Ambrosiuksen kanssa. Jutussa kerrotaan, että Vehviläinen ei ole kääntynyt ortodoksiksi, vaikka moni siihen liittyvä asia kiinnostaa häntä.

– Ambrosiuksen lähelle on helppoa päästä, ja saan keskinäisestä yhteydenpidostamme henkistä voimaa. Otan häneltä vastaan voimaannuttavia viestejä, Vehviläinen sanoo haastattelussa.

Ambrosiuksen myötä Vehviläinen kertoo Apu-lehden jutussa lukeneensa ortodoksista kirjallisuutta ja tutustunut ikonitaiteeseen.

Joensuussa asuva Anu Vehviläinen, 57, on ollut kansanedustajana 1995–2003 ja uudelleen vuodesta 2007 lähtien. Hän on toiminut ministerinä kolmessa eri hallituksessa (Vanhanen II, Kiviniemi ja Sipilä). Eduskunnan puhemiehenä hän on ollut kesäkuusta 2020 alkaen. Koulutukseltaan hän on filosofian maisteri.

Edellinen artikkeliPössyteltiinkö temppelissä ja tiedetäänkö nyt miltä Jahve näyttää? – Arkeologien löydöistä syntyi jännittäviä teorioita
Seuraava artikkeliGeorgian uudet senaattorit tekivät historiaa: musta baptisti-pastori ja juutalainen toimittaja

Ei näytettäviä viestejä