Duudsoneille kirkon mediatukea

mediasti205

Ohjaaja Dome Karukosken ja tuottaja Aleksi Bardyn elokuva Leijonasydän sai Kirkon mediasäätiön kevään tuenjaossa suurimman tuen, 50 000 euroa. Rasismia käsittelevässä elokuvassa itäsuomalaisen uusnatsiporukan keskushahmo Teppo rakastuu Sariin, jolla on tummaihoinen poika Roope.

20 000 euron tuen sai myös tuottaja Jarno Laasalan Duudsonit tuli taloon -sarjan erikoisjakso, jossa Duudsonit matkustavat Kirkon Ulkomaanavun avustuskohteeseen Liberiassa. Jaksossa Duudsonit auttavat paikallista perhettä perustamaan oman yrityksen.

Ohjaaja Klaus Härön avioparin erilleen ajautumisesta kertova Lilla My -elokuva sai tukea 15 000 euroa sekä käsikirjoittaja Heini Junkkaalan, ohjaaja Kari Paljakan ja tuottaja Liisa Akimofin teatteriesityksestä tv-elokuvaksi muokattava Kristuksen morsian 7 000 euroa.

Nuorten syrjäytymisestä kertovia tv-ohjelmia tuettiin kaksin kappalein. Tuottaja Liisa Akimofin Sivuraiteilla sai tuotantotukea 40 000 euroa ja ohjaaja Virpi Suutarin Hilton – kertomuksia kylmästä 20 000 euroa. Sivuraiteilla-dokumenttisarja taltioi kahdeksan syrjäytyneen nuoren elämää Hyvinkään-Riihimäen alueella. Hilton-dokumentti puolestaan kertoo helsinkiläisen vuokrakerrostalon nuorista, jotka ovat putoamassa yhteiskunnan ulkopuolelle.

Käsikirjoitustukea sai myös Mikko Järvisen radiodokumentti. Siinä kolme erilaisessa elämänvaiheessa olevaa vanhoillislestadiolaiseen herätysliikkeeseen lukeutuvaa naista puhuu äitiyteen liittyvien tunteiden koko kirjosta.

Tukea myönnettiin tänä keväänä 12 hankkeelle yhteensä 198 300 euroa. Tukea haettiin kaikkiaan 56 projektille. Hakemusten yhteisarvo oli 938 800 euroa.

Vuonna 2005 perustettu Kirkon mediasäätiö tukee uskontoa ja elämänkatsomusta käsitteleviä ohjelmia. Tukea jaetaan kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä.

KAIKKI MYÖNNETYT TUET

MILJA

Käsikirjoittaja Annika Sandelin

Tuottaja Jesse Fryckman

Bronson Club Oy

Tv-lastensarja

Käsikirjoitustuki 10 000 e

Animoitu lastensarja perustuu ruotsinkieliseen lastenkirjaan. Milja on vasta muuttanut uuteen kaupunkiin ja uusi koti tuntuu harmaalta, naapurit oudoilta eikä Miljalla ole enää vanhoja kavereita. Uuteen ympäristöön muuttaminen ja uudelleen aloittaminen ei ole helppoa lapselle kuten ei aikuisellekaan. Sarja kertoo Miljan selviämisestä ja kuinka hän asettuu uuteen naapurustoonsa, mitä hän miettii ja uneksii. Sarja toteutetaan sekä suomeksi että ruotsiksi.

VANHOILLISLESTADIOLAISET ÄIDIT

Käsikirjoittaja Mikko Järvinen

Radiodokumentti

Käsikirjoitustuki 3 000 e

Radiodokumentissa kolme erilaisessa elämänvaiheessa olevaa vanhoillislestadiolaiseen herätysliikkeeseen lukeutuvaa äitiä puhuu äitiyteen liittyvien tunteiden koko kirjosta. Ideana on antaa vanhoillislestadiolaisille naisille mahdollisuuden puhua äitiyden onnesta ja taakasta omasta arkisesta näkökulmastaan ilman ulkopuolisten sääliä, voivottelua ja kauhistelua.

YSTÄVÄNI RONJA

Käsikirjoittaja Reija Patrakka

Tv-lastensarja

Käsikirjoitustuki 3 500 e

10-osainen lastenohjelmasarja kuvaa 6–7-vuotiaiden tyttöjen Ronjan ja Editin ystävyyttä ja sitä, miten lapsi selviää arjesta ilman näkökykyä. Ronja sokeutui täysin silmäsyövän seurauksena 5-vuotiaana.

TUKIEN VARASSA

Käsikirjoittaja Leena Jäppinen-Koivukoski

Radiodokumentti

Suunnittelu- ja käsikirjoitustuki 4 800 e

Radiodokumentti Tampereen köyhistä ja syrjäytyneistä ihmisistä, jotka elävät erilaisten tukien varassa. Miten niiden kanssa eletään ja selvitään, mistä voi edes haaveilla. Miten ihminen nielee ylpeytensä, entä onko tukien varassa kokonaan näkymätön? Mikä on elämän muu sisältö?

LILLA MY

Ohjaaja Klaus Härö

Tuottaja Rimbo Salomaa

Kinotar Oy

Tv-elokuva

Ennakkovalmistelutuki 15 000 e

Elokuva on kertomus perhepäivähoitaja Mallasta ja hänen hotelliravintolayrittäjä-miehestään, jotka asuvat työn takia erillään. Vaikka Malla uskottelee tilanteen olevan aivan hyvin, uuden hoitolapsen myötä Mallan silmät avautuvat näkemään hänen oman yksinäisyytensä ja kysymään, kuinka he ovat ajautuneet erilleen. Miksi yhteinen elämä muuttui kaukaiseksi haaveksi, entä kuinka löytää takaisin? Miten elämän unelmat voivat muuttua täydelliseksi vastakohdaksi?

KRISTUKSEN MORSIAN

Käsikirjoittaja Heini Junkkaala

Ohjaaja Kari Paljakka

Tuottaja Liisa Akimof

Production House Oy Finland

Tv-elokuva

Ennakkovalmistelutuki 7 000 e

Näytelmän pohjalta sovitettava elokuvaversio, joka kertoo identiteetistä ja fundamentalismista ja jonka raamina on muuttuva yhteiskunta. Marion on menossa naimisiin naisystävänsä kanssa, mutta päätyy ”eheytymään” fundamentalistiseen lahkoon. Marionin äiti on yksi ensimmäisistä naispapeista ja suvaitsevainen tasa-arvotaistelija.

SUNNUNTAINA KELLO VIISI

Ohjaaja Anna Korhonen

Tuottajat Outi Rousu ja Jouko Aaltonen

Pystymetsä Oy ja Illume Oy

Tv-dokumentti

Ennakkovalmistelutuki 15 000 e

Monimediallisen dokumenttielokuvahankkeen pilottiosa ja sen testaus verkkosivustolla osana Perhe-hanketta. Perheyhteisöt Suomessa ovat voimakkaassa muutoksessa ja erilaiset perhemuodot ovat lisääntyneet. Lapsi on kuitenkin aina lapsi perheyhteisöstä huolimatta. Lapselle on tärkeää kuulua perheeseen, arjen yhteisöihin ja kiintyä häntä lähellä oleviin aikuisin ja vertaisiin kavereihin. Dokumentissa kuvataan, millaisissa perheissä lapset kasvavat Suomessa. Pilotin päähenkilönä on 9-vuotias Samu, joka asuu vuoroviikoin äidin ja isän luona. Vaihtopäivä on sunnuntaina kello viisi.

HILTON – kertomuksia kylmästä

Ohjaaja Virpi Suutari

Tuottaja Markku Tuurna

Filmimaa Oy

Tv-dokumentti

Tuotantotuki 20 000 e

Dokumentti nuorista, jotka ovat putoamassa yhteiskunnan ulkopuolelle. Sen päänäyttämönä toimii helsinkiläinen vuokrakerrostalo, jonka asukkaat ovat jääneet peruskoulutuksen jälkeen ajelehtimaan vailla päämäärää ja työtä.

LEIJONASYDÄN

Ohjaaja Dome Karukoski

Tuottaja Aleksi Bardy

Helsinki-filmi Oy

Pitkä elokuva

Tuotantotuki 50 000 e

Elokuvassa itäsuomalaisen uusnatsiporukan keskushahmo Teppo rakastuu Sariin, jolla on tummaihoinen poika Roope. Teppo on haaveillut vanhemmuudesta, mutta totuttautuminen yhteiselämään vaatii paljon. Roope on koulukiusattu ja mukaan kuvaan tulee myös Tepon pikkuveli Harri, uusnatsi niin ikään, joka haluaa laitaa rotuerottelun käytäntöön. Tepon pitää valita puolensa. Hänestä tulee hyvä isäpuoli, mutta menettää siihenastisen elämänpiirinsä ja maksaa raskaan hinnan.

DUUDSONIT TULI TALOON – Liberiassa

ohjaaja

Tuottaja Jarno Laasala

Rabbit Films Oy Ltd

Tv-realityohjelma

Tuotantotuki 20 000 e

Ohjelmasarjan erikoisjaksossa Duudsonit matkustavat Liberiaan, missä he asuvat perinteisessä paikallisessa kylässä Kirkon Ulkomaanavun avustuskohteessa. Duudsonien päätehtävä on auttaa paikallista perhettä perustamaan oma yritys eli rakentamaan kanala, josta perhe saa ruokaa ja tuloja.

SIVURAITEILLA

Tuottaja Liisa Akimof

Production House Oy Finland

Tv-dokumenttisarja

Tuotantotuki 40 000 e

Dokumenttisarja taltioi noin kahdeksan ns. syrjäytyneen nuoren elämää Hyvinkään-Riihimäen alueella. Näemme, millä kaikilla tavoilla arki on luisumassa hallinnasta, miten asioita sumplitaan, minne mennään tai jätetään menemättä. Onko näillä nuorilla vielä haaveita ja yritystä vai onko motivaatio paremman elämän saavuttamiseen sammunut?

LASTENKIRKON JOULUKALENTERI

Hexagon IT Oy

Tietoverkkopalvelu

Kehittämistuki 10 000 e

Lastenkirkko.fi -verkkosivustolla olevan joulukalenterin jatkokehityshanke uusien yleisöjen saavuttamiseksi.

Edellinen artikkeliMediakiinnostus ajanut vanhoillislestadiolaiset ahtaalle
Seuraava artikkeliLasten seksuaalinen nettihäirintä harvoin viranomaisille

Ei näytettäviä viestejä