Diakoniatilastot: Asumisen ja työelämän huolet lisääntyneet

Asumisen ja työelämän huolet askarruttavat suomalaisia aiempaa selvästi enemmän, käy ilmi viime vuoden diakoniatilastoista.

Asumisen ongelmiin liittyvien keskustelujen määrä nousi vuonna 2013 diakoniatyössä lähes 14 prosenttiyksikköä. Työelämää koskevat keskustelut lisääntyivät runsaat 11 prosenttiyksikköä edellisvuoteen verrattuna. Väkivaltaan tai rikokseen liittyvät keskustelut lisääntyivät 11 prosenttiyksikköä vuoden takaisesta.

Diakoniatyön keskeinen muoto ovat kahdenkeskiset luottamukselliset keskustelut. Tavallisimmin yhteydenoton syynä ovat talousvaikeudet, terveyden ja sairauden kysymykset sekä ihmissuhteet.

Vuonna 2013 diakoniatyöntekijöillä oli yhteensä 645 000 asiakaskontaktia. Eri asiakkaita oli 153 700. Apua hakeneista yhteensä 85 prosenttia on eri syistä työelämän ulkopuolella.

Diakoniatyö tarjosi taloudellisia avustuksia yhteensä 7,8 miljoonaa euroa. Lisäksi seurakunnat jakoivat ruokakasseja ja järjestivät ruokailuja.

Diakoniatyöntekijät kohtasivat suomalaisia lähes kolme miljoonaa kertaa vuoden 2013 aikana. Kohtaamisia tapahtui paitsi kahdenkeskisissä keskusteluissa myös ruokajakeluissa, ammatillisesti ohjatuissa vertaisryhmissä, vastaanottotapaamisissa, leireillä ja pistäytymispaikoissa kuten mummon kammareissa.

Diakoniatyön tilastoja pääsee tutkimaan tarkemmin täällä.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliOulun huostaanotettua koskevat neuvottelut alkoivat hyvässä hengessä
Seuraava artikkeliYle kysyy kansalta yhdettätoista käskyä – professori kertoi omansa

Ei näytettäviä viestejä