Diakonian ammattilaiset opettelevat röyhkeyttä Helsingin tuomiokirkon kryptassa – mistä on kyse?

Diakonian alan väki opettelee röyhkeämpää työotetta maanantaina 4.11. Helsingin tuomiokirkon kryptassa. Diakonian kehittäjät Ulla Hännikäinen ja Heta Kiiski kertovat, että diakoniatyöntekijät ovat rautaisia ammattilaisia mutta tarvitsevat buustausta. Välineeksi tähän valikoitui Röyhkeyskoulu, jossa opetellaan olemaan hyvällä tavalla röyhkeitä.

Röyhkeyskoulu on asennemuijaksi itseään tituleeraavan freelancer-kirjoittaja ja -puhuja Jenni Janakan tuote. Röyhkeyskoulussa tunnistetaan ”kiltin tytön syndrooma”, etsitään omaa potentiaalia ja opetellaan ilmaisemaan mielipiteitä häpeilemättä.

– Ihastuttiin siihen, koska se on vähän kaukana tästä konseptista, Heta Kiiski perustelee.

Ulla Hännikäinen toteaa, että röyhkeyttä ja taistelutahtoa tarvitaan, jos haluaa saada diakoniatyössä asioita eteenpäin. Hän arvioi, että asiakaskin kiittää, jos diakoniatyöntekijä osaa pitää hänen puoltaan.

Kiiski ja Hännikäinen työskentelevät Helsingin seurakuntayhtymän Diakonian varustamo -projektissa ja järjestävät D-kiihdyttämö-tilaisuuksia ”diakoniavivahteiselle väelle”. Niissä on käsitelty esimerkiksi diakonian brändiä.

Röyhkeyskoulu on D-kiihdyttämön kolmas tilaisuus. Mukaan on tulossa viitisenkymmentä osallistujaa, kun aiemmissa keskustelutilaisuuksissa väkeä on ollut kymmenkunta.

Kuva: Olli Seppälä

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliEssee: Homoseksuaalisuuteen kielteisesti suhtautuvat konservatiivit ovat liian maallistuneita
Seuraava artikkeliArkkipiispa kirkolliskokoukselle: Valtaa on voitava tarkastella kriittisesti – mieluiten asiallisen

Ei näytettäviä viestejä