Demokraatti: Arkkipiispa Kari Mäkisen presidenttiehdokkuus tyssäsi SDP:n puoluehallituksessa

Arkkipiispa Kari Mäkinen esitettiin yhtenä mahdollisena SDP:n presidenttiehdokkaana. Asiasta uutisoi
Demokraatti-lehti torstaina.

Mäkisen ja 25 muun ehdokkaaksi esitetyn henkilön kannatus puolueosastoissa jäi kuitenkin liian vähäiseksi. Näiden henkilöiden joukossa olivat myös kansanedustaja ja entinen arkkihiippakunnan piispa Ilkka Kantola, sekä Skotlannissa työskentelevä islamin tutkimuksen professori Jaakko Hämeen-Anttila.

Ensimmäisen kerran SDP:n pohdinta Mäkisen ehdokkuudesta nousi julkisuuteen viime syyskuussa. Lue Kotimaan uutinen aiheesta tästä. Tuolloin arkkipiispa Mäkinen vastasi Kotimaalle sähköpostitse, että hän ei ole mahdollisesta ehdokkuudestaan kuullut.

SDP:n puoluehallitus on asettanut puolueen presidenttiehdokkuudesta järjestettävään jäsenvaaliin kolme riittävän kannatuksen saanutta ehdokasta, jotka ovat kansanedustajat Maarit Feldt-Ranta, Tuula Haatainen ja Sirpa Paatero.

SDP:n sääntöjen mukaan ehdokkaaksi hyväksyttävän on saatava vähintään kymmenen puolueosaston tai 250 puolueen jäsenen kannatus. Varsinaiset ehdokkaat nimeää puoluehallitus.

SDP:n puoluesihteerin Antton Rönnholmin mukaan monien ehdokkaiksi tarjolla olleiden mutta ehdolle asettamatta jääneiden taustalla on vain 1–2 puolueosaston kannatus.

– Puolueosasto voi ehdottaa myös useampaa kuin yhtä henkilöä. Siinä vaiheessa mahdollisilta tulevilta ehdokkailta ei myöskään ole välttämättä kysytty suostumusta ehdokkuuteen. Lopullisesti ehdokkaaksi valittaessa puoluehallitus tietysti kysyy halukkuuden, hän sanoo Kotimaa24:lle.

Kuva: Olli Seppälä

Lue myös:

HS: SDP:ssä pohdittu arkkipiispan ehdokkuutta presidentinvaalissa – Mäkinen: ”Enpä ole kuullut”

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliVatikaanin talouspäällikköä, australialaista kardinaalia epäillään lasten hyväksikäytöstä
Seuraava artikkeliPääkirjoitus: Lapset maksavat kalliisti aikuisten virheistä – niin myös 33 miljoonaa pakolaislasta

Ei näytettäviä viestejä