Breivikin vankilan pappi: Pahuuden keskellä on ihminen

vankila_Norja420

– Hänen kohtaamisensa ei tule olemaan helppoa, sanoo norjalaisen Ilan vankilan pappi Cato Kristiansen. Hän on yksi niitä harvoja, joita eristyksissä oleva joukkosurmaaja Anders Behring Breivik voi halutessaan tavata.


Östledningen
-lehden haastattelema Kristiansen toteaa, että jossain pahuuden keskellä on ihminen, mutta miten ja milloin se löytyy, sitä on vaikea sanoa. Hän povaa Breivikille vaikeita aikoja vankilassa eristyksen jälkeen.

– Breivikistä on tullut lähes pahuuden henkilöitymä, mutta ei hän ole paholainen. Hän on tehnyt paholaismaisia tekoja. Mutta rehellisyyden nimissä on tunnustettava, että hänen kohtaamisensa ei tule olemaan helppoa, sanoo Kristiansen.

Eristyssellissä Breivik voi tavata vain vartijat, asianajajansa, lääkärin ja papin. Toistaiseksi hän ei ole pyytänyt pappia puheilleen, mutta Svenska Dagbladetin mukaan Kristiansen suunnittelee käyvänsä esittäytymässä.

– Haasteena on jotenkin tavoittaa hänen sisimpänsä ja yrittää ymmärtää hänen maailmaansa. Mutta hänen viestinviejäkseen en aio ryhtyä, sanoo Kristiansen.

Hän arvelee, että Breivikillä on edessään kovat ajat vankilassa, kun eritys päättyy.

– Sunnuntaina pidetyssä muistohetkessä moni kovapintainen rikollinen itki, kertoo Kristiansen.

Edellinen artikkeliAsiantuntija: Apostolin hautalöydön todentaminen vaikeaa
Seuraava artikkeliNorjassa ensimmäiset joukkomurhan uhrin hautajaiset

Ei näytettäviä viestejä