Voiko ilkivallalla savuttaa mitään hyvää?

Eräs yhteiskunnan moraalin mittari on siinä, miten se kohtelee omia vähemmistöjään. Tietoisuus yhteiskunnan omistä vähemistöistä ja heidän oikeuksistaa on siis hyvä asia. Tilanne muuttuu, jos näillä oikeuksilla rajoitetaan muiden oikeuksia tai jos niitä edistetään tekemällä vahinkoa muille. Tämä sama pätee yhteiskunnassa hyväksi koettujen arvojen puolustamisen. Jos vahingonteon kynnys ylitetään eikä vahingonteon kierrettä saada katkaistua, niin lopulta vallankumous syö lapsensa.

Mustamme varmasti uutiset iskusta Pride kuluetta vastaan vuonna 2010. Isku sai tuolloin osakseen laajan paheksunnan. Tuolloin korostettiin myös sateenkaariväen omaa rauhanomaisuutta. Tänään samme jälleen lukea uutisen satenkaariasiaan littyyvästä iskusta. Tällä kertaa asialla on mitä ilmeisimmin sateenkaari-aatteen kannattajat. Tämän kertaiseen iskuun ei liity väkivaltaa, mutta kiistatonta vahingontekoa yhteiselle omaisuudelle

Viittaan siis eilisiltaisen suojatien töhrimiseen Tehtaankadun ja Raatimiehenkadun risteyksessä Venäjän suurlähetystön edustalla.

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2013/09/1801689/sateenkaari-isku-venajan-suurlahetyston-edessa

http://yle.fi/uutiset/suojatie_maalattiin_sateenkaarivareihin_venajan_suurlahetyston_edessa/6819443

 

Eilisen iskun takana on vaarmaankin pieni marginaali ryhmä, siis jokin vähemmistön vähemmistö, mutta saako se osakseen lajemman sateenkariväen tuomion. Ellei iskua selvästi tuomita, kertoo se paljon sateeenkaariaktivistien suhtautumisesta muun väestön oikeuksiin.

Kuten jo kirjoitin: Tietoisuus yhteiskunnan omistä vähemmistöistä ja heidän oikeuksistaa on hyvä asia. Itsensä ja olemasaolonsa muiden tietoisuuteen nostaminen ei kuitenkaan ole asia, joka oikeuttaisi ketään yhteisen omaisuuden tärvelemiseen. Yksittäisen kansalaisen velvollisuus ei ole tietää maamme seksuaalivähemmistöistä mitään ja sama varmasti pätee naapurimaamme kansalaisiin. Seikka ettei väestö aktiivisesti musta seksuaalivähemmistöjen olemassa oloa, ei selalisenaan vielä merkitse että heidän oikeutensa olisivat kaventuneet sen enempää Suomessa kuin Venäjällä. Isku jää siis vaille moraalista oikeusperustetta.

74 kommenttia

 • Martti Pentti sanoo:

  ”Ottakaa sen verta ja sivelkää sitä ovenpieliin ja ovenkamanaan niissä taloissa, joissa karitsaa syödään.” Ympäristön merkitseminen on vanha ja raamatullinenkin toimintamuoto. Onko tässä sen kummemmasta ilkivallasta kysymys?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Tuula Hölttä sanoo:

  Martti Pentti :”Ottakaa sen verta ja sivelkää sitä ovenpieliin ja ovenkamanaan niissä taloissa, joissa karitsaa syödään.”

  Viis tuosta ”staffiista”. Miltei pakahdun, kun esikouliuikäinen lapsenlapsi on suomenkielisen päiväkodin esikoulussa samassa ryhmässä suomenkieltä lainkaan osaamattoman maahanmuuttaja-lapsen kanssa, jonka kanssa hän kuusivuotiaan kapasiteetilla haluaa olla ”friend”, jota kieltä vastapuoli puolestaan ei ymmärrä. Kun hän aloittaa leikin, joka sotkee vastapuolen haluaman, hän saa vastapuolelta ns. ”pataan”, kun muuta yhteistä kieltä ei ole. Esikouluopettajille vaikuttaisi olevan tärkeintä se, että ”jäähyväiset aseille” eivätkä he ymmärrä lainkaan sitä, että eivät lapset ”aseillaan” samaistu tuhoon, vaan sankaruuteen kuten itsekin samaistuin 50-luvulla mm. Tex Willerin tai Jerry Cottonin ja isoisäni oikeasta katajasta rakentaman jousipyssyn avulla.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Tuula Hölttä sanoo:

  Se mitä haluan sanoa näille puoluepoliittisille aikuisille besserwissereille, on se, että kantakaaa kerrankin vastuunne, älkääkä sälyttäkö sitä alle kouluikäisten ja täysin aikuisista riippuvaisten lasten kannettavaksi kuten olette tehneet.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Jukka Kivimäki sanoo:

  Päivi Räsänen tässä taannoin puhui omantunnon ja lain suhteesta. Silloin korostettiin että kristityn velvollisuus on joskus ehkä jopa rikkoa lakia. Tai ainakin tämä olisi usealla harkinnassa. Tässä asiassa kohkattiin ja korostettiin että laittomuus on pahasta. Räsänen tuomittiin. ; Kristityt halusivat pitää omstatunnosta – tai ainakin jostain sen tapaisesta korvkikkeesta kiinni. Nyt Samu Sirkka näyttää pudonneen kuulokynnyksestä näiltä ihan samoilta ihmisiltä. – See more at: https://www.kotimaa.fi/blogit/voiko-ilkivallalla-savuttaa-mitaeaen-hyvaeae#!kmt-start=10

  Mielenkiintoinen havainto-

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Jukka Kivimäki

  Aktiiviseurakuntalainen Espoosta. Päivätyössä ammatillisen koulutuksen parissa.