Tiedän et on turhaa Armoo viivyttää

Idea syntyi miltei viisi vuotta sitten. Tänä aikana on sattunut ja tapahtunut ties mitä. Aina kohdatessamme asia oli esillä. Joka kerta päätimme, ei ihan vielä. Emme unohtaneet ideaa. Sitten viime syksynä itsekin kyllästyimme saamattomuuteemme ja totesimme, nyt on sen aika, on aika toteuttaa idea, runoilta suomenkielisistä poprock- lyriikoista. Ideahan sopii mainiosti Yhteisvastuukeräyksen teemoihin. Kalenterisulkeisten jälkeen päivämäärä, aika ja paikka olivat selvillä: 10.4.2016 klo 18 Kastellin kirkossa.

Nyt tuumasta toimeen. Ideariihessä mietittiin biisejä. Siitä tuli pitkä lista. Jaoimme vastuutehtävät. Aloin tekstien etsintätyön. Pyysin siihen apua ja tukea myös työkavereilta. Onneksi siihen oli tarpeeksi aikaa. Meillä oli selkeä työjako, minä etsin tekstit, maestro etsii biisit ja kokoaa bändin. Sitten kohtasimme jälleen teekupin ääressä. Suunnitelma alkoi hahmottua.

Sitten mietin ketkä ovat esittämässä tekstejä. Sitten rohkaistuin kysymään työkavereilta, tulisitko sinä mukaan? Saatuani kyllä tulen- vastaukset oli tiimi kasassa. Ohjelma muotoutui teemoittain, hyviä tekstejä oli paljon, valintaa oli pakko tehdä. Tekstit kertovat ihmisestä ja Jumalasta, rakkaudesta lähimmäiseen , itkusta, pettymyksistä sekä elämäntarkoituksen etsimisestä.

Vihdoin koitti se päivä. Käsiohjelmat olivat saapuneet painosta, esittäjät olivat saaneet omat tekstinsä ja olimme harjoitelleet yksin ja yhdessä. Mikkiharjoitukset pidettiin suntion kanssa, sovittiin kuka istuu missäkin, kaikenlaisia käytännön asioita kun nyt ensi kertaa bändi ja lukijat olivat yhdessä. Tämä oli mahtavan yhteistyön tulos!

Sitä tunnetta ei voi kuvata yhdellä sanalla. Sitä tunnetta kun Kastellin kirkko täyttyi kuulijoista, valmiit käsiohjelmat loppuivat hetkessä ja kopiokoneet käynnistyivät. Jännitys tuntui päästä varpaisiin. Rukous helpotti. Kirkonkellot soivat 5 minuuttia ennen tapahtuman alkua. Katselin ihmeissäni ympärilleni, eihän tämä voi olla totta! Kello kuusi nousin seisomaan, katselin täyttä kirkkoa ja sanoin ” huh huh mulla on kuuma jo nyt, tervetuloa runoiltaan Kastellin kirkkoon!”.

Pyysin suntiota ottamaan runoillasta kuvia ”todisteeksi”. Eihän kukaan olisi uskonut tällaiseen väkimäärään, en ainakaan minä. Totta se oli, koskaan aiemmin ei ole runoillassa ollut näin paljon keskittyneitä ilmeitä, kuuntelevia korvia ja aplodeja. Me toteutimme unelmamme, me teimme sen! Runoiltaan saapui paljon ensikertalaisia. Runoillassa kuultiin esimerkiksi Apulannan, CMX:n, Mariskan, Jarkko Martikaisen, Chisun, Juice Leskisen, J.Karjalaisen ja Kotiteollisuuden biisejä luettuna.

 

Juha Vähäkangas, pastori, Karjasillan seurakunta, Oulu

 

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli
  1. Aikoinaan Lapinjärven kirkossa toteutimme ruotsinkielisessä messussa soitannollisen tapahtuman, missä Itä-Uudenmaan kansanpelimannit esittivät pelimannimusiikkia.

    Jotta saimme ohjelman pysymään kasassa keskityimme häämusiikkiin.

    Tapahtuma sai jatkoa eteenpäin. Vähitellen monien vaiheiden kautta syntyi uuteen kirkkokäsikirjaan messuvaihtoehto Messa i folkton.

    Jotenka Juha

    Kiitos jutustasi ja menestystä rohkeisiinkin kokeiluihisi pyhän evankeliumin saattamiseksi kaikkien saataville.

Vähäkangas Juha
Vähäkangas Juha
Tere! Toimin seurakuntapastorina Oulun Karjasillan seurakunnassa. Sain pappisvihkimyksen 1998. Tyäalani on kulttuurityö, Blogissa kerron iloista ja suruista, minkälaisia yllätyksiä elämässä kokeekaan, miten olen selviytynyt elämäni suurimmasta katastrofista.