Seminaarissa vielä tilaa!

http://www.uskontojenuhrientuki.fi/uut-ry/247-vlseminaari

Uskontojen uhrien tuki UUT ry järjestää seminaarin ”Vanhoillislestadiolaisuus murroksessa?” osoitteessaKaarlenväylä 3, Oulun pääkirjaston Pakkalan sali 2.12.2015 klo 13-18.

Tervetuloa kaikki kynnelle kykenevät!

Erityisesti tervetuloa SRK Viljoineen päivineen. Olisi mukava tavata teitä kaikkia. Eiköhän meillä jutunjuurta syntyisi.

8 kommenttia

 • Vuokko Ilola sanoo:

  UUT:n sivulta:

  Vanhoillislestadiolaisuuteen ja hengelliseen väkivaltaan liittyen on käyty vilkasta julkista keskustelua viime vuosina. Seminaarissa on harvinaislaatuinen tilaisuus päästä kuulemaan useita viime vuosina vanhoillislestadiolaisuudesta kirjoittaneita yhdellä kerralla ja osallistua aiheesta käytävään keskusteluun.

  Seminaarin ohjelma

  13:00-13:30 Seminaarin avaus, Joni Valkila, toiminnanjohtaja, Uskontojen uhrien tuki UUT ry

  13:30-14:00 Hengellinen väkivalta ja ratkaisun mahdollisuuksia, Aini Linjakumpu, politiikantutkija, Lapin yliopisto

  14:00-14:30 Holistinen pragmatismi tutkimuksen lähtökohtana, Johanna Hurtig, sosiaalityön apulaisprofessori Lapin yliopisto

  14:30-15:00 Hengelliset pelot lestadiolaisuudessa, Aila Ruoho, teologi, tietokirjailija

  15:00-15:30 kahvitauko

  15:30-16:00 Hengellisen väkivallan käsite vanhoillislestadiolaisuuden sisältä käsin katsottuna, Joona Korteniemi, teologian opiskelija, blogisti

  16:00-16:30 Seksuaalisuuden ja sukupuolen moninaisuuden kohtaaminen vanhoillislestadiolaisuudessa, Eetu Kejonen, teologian tohtori, tutkijatohtori Helsingin yliopisto

  16:30-17:45 paneeli, johon liittyvät mukaan esiintyjien lisäksi Rebekka Naatus, tiedottaja, Oulun seurakuntayhtymä ja Vuokko Ilola, kouluavustaja.

  17:45 seminaarin päätös

  Seminaari on osallistujille ilmainen.

  Ilmoittaudu seminaariin mahdollisimman pian Päivi Marinille osoitteeseen paivi.marin@helsinki.fi

  Seminaariin mahtuu mukaan 190 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Tervetuloa mukaan! Seminaarille on suunnitteilla myös jatkot illalla, joten varaa kalenteriisi aikaa myös tähän.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Sari Roman-Lagerspetz sanoo:

  Vaikuttaa huippumielenkiintoiselta seminaarilta!

  Tulisin viivana jos se ei olisi niin kaukana, Oulussa!

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kari-Matti Laaksonen sanoo:

  Latinaksi seminaari on seminarium, ja se johtuu latinan sanasta semen, “siemen.” Seminaari siis tarkoittaa suurinpiirtein (keskustelun/väittelyn) siementä.

  Ilman teologian ylioppilas Korteniemeä UUT ry:n seminaari olisi suurinpiirtein yhtä moniääninen kuin valtionvarainministeriön tiedotustilaisuudet. Se mikä on totta ja oikea käsitys asioista on päätetty etukäteen.

  Jos vakavasti tahdottaisiin seminaarissa pohtia vanhoillislestadiolaisuuden mahdollista murrosta, olisi alustajien lista kovin toisenlainen.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Vuokko Ilola sanoo:

   Kari-Matti, hätiköidenpä muodostat mielipiteitäsi, voi sinua! 🙁

   Ainoa liikkeen puolelta luennoimaan suostunut oli Joona ja hänkin minun ehdottamani, kun seminaarin järjestävät eivät tienneet ketä pyytää 🙂 Joona on niin paras ja rohkea!

   Ei seminaari ole totuuksia kuin siltä osin mitä on. Liikkeen sisällä on niin monenlaisia todellisuuksia olemassaan, ettei heikkopäinen edes pysy sen kaiken sekamelskan perässä.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari-Matti Laaksonen sanoo:

   En tietenkään tarkoita, etteikö vanhoillislestadiolaisuudessa esiintyisi hengellistä väkivaltaa. Ehkäisykielto on minustakin eettisesti arveluttava. Sehän ei käytännössä kai enää edes toimi. “Dogmi” sen sijaan voi olla voimassa vielä vuosia/vuosikymmeniä.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Juha Heinilä sanoo:

  Hengellistä väkivaltaa ei koskaan käsitellä liikaa. Monesti vain on niin, että henkistä ja hengellistä väkivaltaa itse käyttävä ei näe sitä omassa toiminnassa vaan näkee sitä muualla. Voi voi sitä sokeutta. Ainoastaan Jumala voi aukaista sokean silmät näkemään miten itse toimii. Tällaiset kurssit ovat hyviä, jos sen avulla osallistujat näkisivät itsensä oikein, eikä ainoastaan osoittelisi muita sormella.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Risto Rautkoski sanoo:

  Uskonnottomien uhreista eli uskoon tulleiden kohtelusta puhutaan liian vähän. Uskonnoton voi tarkoittaa ateistia, uskonnotonta, epäuskoista, ulkopuolista ko. uskoon nähden (=toisen uskon tai lahkon edustaja). Suuri riski joutua uhriksi on Pyhän Hengen useita ilmiöitä kokeneella, jota ei ymmärretä, koska Pyhä Henki on tuntematon monien armolahjojen ja Hengen voiman sekä Pyhän Hengen kasteen osalta.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Vuokko Ilola
  Vuokko Ilola

  Vanhoillislestadiolaisen herätysliikkeen suvanteissa, pyörteissä, myrskynsilmissä ja sen opetuksen läpivärjäyksessä rapiat nelikymppiseksi kasvanut naisimmeinen.

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit