Paratiisista karkotus?

Veroparatiisi. Mikä teologisesti latautunut sana. Paratiisiin ei pitäisi olla synnintekijöillä asiaa ja laittomuuden omenaan kajoavien pitäisi lentää sieltä kaaressa ulos. Mutta päinvastoin kuin raamatullinen paratiisi, veroparatiisi onkin varta vasten suunniteltu väärintekijöitä varten. Heitä onkin jo keskustelussa osuvasti nimitetty parin kirjaimen paikkaa vaihtaen veroparasiiteiksi, veroloisiksi.

Veroparasiitit eivät useinkaan miellä olevansa kovin kummoisia rosvoja, kunhan purnaavat, että kotimaan verotus on liian ankaraa, vienpä rahani Sveitsiin, perustanpa firman Neitsytsaarille. Tajuamatta olevansa rikollisia. Tai tajuten sen ehkä hyvinkin. Myös mafiosot ja diktaattorit ovat aina ymmärtäneet sen, mikä arvo on Sveitsin alppilaaksojen hiljaisuudella.

Raja verokikkailusta veronkiertoon ja rahanpesuun on liukuva. Veroparatiisiyhtiöt ovat soluttautuneet kaikkialle. Saamme kuulla, että Suomen johto lentää ties minne rekisteröidyn firman lentokoneella. Itella, tuo joltain ravintolisäkkeeltä kuulostava entinen Posti, omistaa tytäryhtiön Brittiläisillä Neitsytsaarilla. Vakuuttaa nyt kyllä purkavansa sen ensi tilassa.

Paratiisien parasiitit ovat alkaneet paljastua. Ironiaa ei ole puuttunut ja pukkeja on ollut kaalimaan vartijoina. Ranskassa ministeri erosi sveitsiläisten tilien takia. Belgiassa kävi ilmi, että sodanjälkeistä valuuttasääntelyä ankarasti vahtinut pääministeri perusti itse firman Panamaan.

Euroopan maat ovat nyt ryhdistäytymässä veronkiertoa vastaan. Me kaikki veronmaksajat maksamme verot myös kiertäjien puolesta. Tosin oli ironista, että EU:n toimia yritti viimeiseen saakka jarruttaa rikas Itävalta, ei paljon parjattu Kypros. EU:lla on nyt tilaisuus näyttää, millainen voima se yksimielisenä voi olla.

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli
 1. Tahdon kovempaa?
  Kristillisdemokraattien puoluesihteerin Asmo Maanselän kirjoitus antaa ymmärtää, että avioliitot on viety (poistettu?). Maanselkä nimittäin puuhaa kansalaisaloitetta avioliiton palauttamiseksi.
  Kansalaisaloitteen nimi olisi ”Tahdon kovempaa”. Eräs kommentoija ihmetteli, tarkoittaako se lisääntymiselimen jäykkyysasteen nostoa tai sen haluamista.

  http://maanselka.puheenvuoro.uusisuomi.fi/181330-kansalaisaloite-avioliiton-palauttamisesta

 2. En ole ollut tyytyväinen arkkipiispamme Kari Mäkisen kannanottoihin koko hänen virassaanoloaikana. (En myöskään sitä ennen.)
  Ehkä ainut minua ilahduttanut kannanotto on tainnut olla Mäkisen kommentointi arkipyhistä.
  Voi olla, että meillä on sellainen arkkipiispa, kun olemme (ikävä kyllä) ansainneet? Olemme kansakuntana luopuneet elävästä Jumalasta ja Hänen Pyhässä Sanassaan ilmaisemastaan tahdosta. Meillä suomalaisilla olisi parannuksen paikka.

  *Veikkaan kyllä, että Suomen kirkot tulevat vielä täyttymään, kun Jumala näyttää pyhyytensä. Nöyrtyminen Jumalan edessä ja turvautuminen Häneen käy useimmiten vaikeuksien kautta.
  – Presidentti Kyösti Kallion kehotuksessa Suomen armeijalle lukemaan Raamattua jouluna 1939 on mielestäni tämänkin päivän Suomelle hyvin sopiva Raamatun kohta: Sananlaskut 14:34 ”Vanhurskaus kansan korottaa, mutta synti on kansakuntien häpeä.”

  Huomauttaisin, että arkkipiispanvaalissa Miiikka Ruokasella oli selkeästi suurin kannatus, kun koko Suomi laskettiin mukaan.
  Mäkinen tuli valituksi niukasti selkeän kotikenttäedun turvin, kun vanhentuneesta ja omituisesta vaalikäytännöstä johtuen 70 % valitsijamiehistä oli Mäkisen kotialueelta Turun ja Porin läänistä.

  • Juuri tänä aamuna mietimme, että mikä olisi kirkkomme tilanne jos Ruokanen olisi tullut valituksi arkkipiispaksi. Ainakin toisenlainen.

  • Juuri näin. Mäkisen homoutta puolustavat kommentit ajoivat vain muutamassa päivässä yli 13000 ihmistä ulos kirkosta. Kyseessä oli selvä vastalause Mäkiselle. Ja aivan aiheesta. Miksi Mäkinen puolustaa homoutta joka on täysin selvästi tuomittu Raamatussa useissa kohdissa ? Onko Raamattu Mäkiselle elämän tärkein auktoriteetti jota tulee noudattaa ? Jos Raamattu ei ole Mäkiselle Jumalan Sanaa niin hänen paikkansa ei ole ev.lut.kirkon johdossa. Mäkisen kannattaa muistaa että hän(kin) seisoo kerran tuomiolla kaiken tietävän Tuomarin edessä! Jos Mäkinen johdattaa ihmisiä helvettiin homouden hyväksymisellään, niin sitä suurempi on hänen vastuunsa Tuomarin edessä.

   Tässä asiassa EI ole kysymys Raamatun tulkinnasta. Kaikki kristilliset seurakunnat (lisäksi juutalaiset ja muslimit) kautta aikojen ovat ymmärtäneet
   homouden synniksi.

Mitro Repo
Mitro Repohttp://www.mitrorepo.eu
Olen ortodoksipappi ja toimin 2009-14 Euroopan parlamentin jäsenenä.