Mökkimajoitusta

Ehdinkin jo yhdessä blogitekstissäni käsittelemään Kouvolan rakennusarkitehtuuria, mutta Kirkkopäivien lähestyessä yksi asia on tullut selväksi: hotelleja kaupunkiin on rakennettu turhan kitsaasti.

Kouvolan keskustan alueella on kaksi suurempaa hotellia, joista MatkaVekka on majoituskiintiöt varannut. Nämä petipaikat loppuivat heti alkuunsa. Tämä oli kuitenkin jo etukäteen arvattavissa, joten petipaikkojen puutteeseen varauduttiin varaamalla kirkkopäivävieraille majoitustilaa myös ympäröivistä kaupungeista: Kotkasta, Lappeenrannasta ja Lahdesta. Idea oli yksinkertainen ja toimiva - kun tulet MatkaVekan bussilla Kouvolaan, matkasi hintaan sisältyvät päivittäiset edestakaiset kuljetukset näiden kaupunkien hotelleista Kouvolaan.

Itsehän kuljen päivittäin Lahden ja Kouvolan väliä, joten minulle ei asia näyttäydy minkäänlaisena ongelmana. Heräät vain kuudelta niin kyllä ehdit kahdeksaksi työpöydän ääreen. Junia kulkee tunnin välein, bussejakin silloin tällöin.

Silti hyvä ideamme ei ole saanut tuulta alleen, Kirkkopäivävieraat haluavat majoittua mahdollisimman lähelle tapahtumapaikkoja. Mikä siis neuvoksi, kun hotelleihinkaan ei määräänsä enempää mahdu?

Vietä viikko Kouvolassa

Eräänä pelastuskeinona tulee Kouvolan sijainti vesistöjen lähellä. Olemme omatoimisia matkailijoita kannustaneet tutustumaan VisitKouvolan sivuihin, josta voi varata vaikka mökkimajoituksen järvinäköalalla. Repoveden kansallispuiston maisemissa on useampiakin mökkejä vuokrattavana niin lyhyeksi kuin pidemmäksikin aikaa, joten Kirkkopäivien jälkeen lomailua voi jatkaa vaikka kajakkimelonnan tai vaellusretken merkeissä.

Lisäksi majoitusta löytyy pienistä parin hengen bed & breakfest –paikoista oppilaitoksiin ja leirikeskuksiin. Seurakunnan omatkin leirikeskukset ovat varattuja Kirkkopäivien käyttöön, ja mukavasti paikat ovat täyttyneet, vaikkei ihan hotellimajoitukselle vedäkään vertoja.

Pelko siis pois, että joutuisit Kouvolassa teltassa yöpymään. Ensiksi kannattaa tietysti kysellä sukulaisilta ja tutuilta, jospa sohvannurkkaan saisi päänsä kallistaa, mutta kyllä muitakin vaihtoehtoja löytyy vielä. Eikä Helsingistäkään junalla kulkemiseen mene kuin puolitoista tuntia, ja viimeinen vuoro lähtee klo 21.27. Siinä ehtii oopperankin näkemään.

MatkaVekan Kirkkopäivät-sivu

VisitKouvola.fi

Kirjoittaja

Suvi Mononen

Kouvolassa 22.-24.5.2015 järjestettävien Kirkkopäivien kirkkopäiväsihteeri. Lue lisää Kirkkopäivistä: www.kirkkopaivat.fi

Kirjoittajan viimeisimmät blogit

Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit