Melody-yhtye välittää rauhan viestiä Irakista maailmalle

Katso video

Melody on työttömyydestä kärsivien irakilaisten nuorten kristittyjen yhtye, joka on antanut paljon paitsi yhtyeen jäsenille myös koko kansalle välittämällä myönteistä kuvaa Irakista ja maan kristittyjen yhteisöstä. Yhtyeen jäsenet kokevat tärkeäksi pysymisen maassaan sen monista vaikeuksista huolimatta. Näin he musiikin keinoin julistavat sanaa Jumalan kunniaksi ja samalla osaltaan edesauttavat maan toipumista väkivallan seurauksista ja kansaa jakavasta uskonnollisesta vainosta.

Lue lisää Irakin kristittyjen tilanteesta. 

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli
  1. Irakissa kristittyjen asema on heikontunut merkittävästä 1990 -luvun alun ensimmäisessä Persianlahden sodassa tavattoman paljon. Silloin jo tuon sodan ollessa käynnissä keskustelin eräiden kanssa. Totesimme näissä keskusteluissa, että tuo sota vaurioitti kristillisen lähetystyön asemaa monissa muslimimaissa. Monissa muslimimaissa tuota markkinoitiin kristittyjen länsimaiden hyökkäyksenä islamia vastaan.

    Myöhemmin nämä tuolloin syntyneet vastakkainasettelut ovat heijastuneet tuon jälkeen monien muslimimaiden kuohuntana, joko näkyvinä asenteiden kiristyminä tai sitten ikään kuin hiipien eri piirien kautta suhtautumista kristittyihin koventavana.

    Irakin kristittyjen määrä on 1990 – 2014 vähentynyt rajusti. Irakin kristittyjen määrä on vähentynyt huomattavasti: 1990-luvun alussa heitä oli 1,2 miljoonaa ja vuonna 2014 heitä oli 330 000–350 000.

    Enemmän tilanteen kuvausta esimerkiksi täältä:

    https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/TA-8-2014-0011_FI.pdf

Kirjoittaja

Open Doors
Open Doorshttp://opendoors.fi
Open Doors on vuonna 1955 perustettu kansainvälinen avustusjärjestö, joka toimii vainottujen kristittyjen auttamiseksi yli 60 kohdemaassa. Open Doors Finland ry toimii osana maailmanlaajuista Open Doors –järjestöä. Toiminta Suomessa käynnistyi keväällä 2015. Tutustu historiaamme: http://opendoors.fi/historiaa