Kristuksen oppi

Sinä osoitat palvelijallesi hyvyyttä sanasi jälkeen, Herra. Opeta minulle hyvä ymmärrys ja tieto, sillä sinun käskyihisi minä panen uskallukseni. Ennenkuin minut nöyryytettiin, minä eksyin, mutta nyt minä noudatan sinun sanaasi. Sinä olet hyvä, ja hyvin sinä teet; opeta minulle käskysi. Julkeat tahraavat minua valheillansa, mutta minä otan sinun asetuksistasi vaarin kaikesta sydämestäni. Heidän sydämensä on turta kuin ihra, mutta minä iloitsen sinun laistasi. Hyvä oli minulle, että minut nöyryytettiin: niin minä opin sinun käskysi. Sinun suusi laki on minulle kalliimpi kuin tuhannet kappaleet kultaa ja hopeata. (Ps. 119:65-72)

Kristuksen oppi

Miksi koko Pyhä Raamattu (laki ja evankeliumi) kuuluu Kristuksen oppiin?

Miksi uskot (tai et usko), että koko Pyhä Raamattu on kokonaan totta (vert. ps. 119:160 ja Joh. 17:17)?

Mikä meille on tärkeintä Kristuksen opissa?

Miten ymmärrämme lakihenkisyyden; mitä on lain alla oleminen; mitä on omavanhurskaus?

Miksi maailmaa rakastavat vihaavat Kristuksen oppia ja niitä, jotka seuraavat Kristusta?

 

Kaikki julkaistut blogini:

Juhan blogit

Blogiarkisto

202 kommenttia

 • Martti Pentti sanoo:

  ”Uskon Jumalaan, joka on luonut taivaan ja maan kuten Pyhässä Raamatussa on kerrottu.” Nin minäkin uskon, mutta en löydä Raamatusta kuvausta siitä, miten maailman luominen ns käytännössä tapahtui. Siitäkin voidaan hyvin keskustella, onko luomistyö edes valmis. Ehkä elämme maailman aikataulussa vasta luomisen kuudetta päivää. Sapatin lepo odottaa vasta iäisyydessä.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • ismo malinen sanoo:

   Juha todistaa, kuten raamattu todistaa, riittävän selvästi, että voi sen käsittää, mutta uskoa se vaatii. Ja Jumala sanoi: ”Tulkoon valkeus”. Ja valkeus tuli. 1.Moos.1:3 Jne. Jumala sanoi ja tapahtui niin. Tässä on selvästi kerrottu, miten Jumala kaiken teki.

   ”Niin tulivat valmiiksi taivas ja maa kaikkine joukkoinensa. Ja Jumala päätti seitsemäntenä päivänä työnsä, jonka hän oli tehnyt, ja lepäsi seitsemäntenä päivänä kaikesta työstänsä, jonka hän oli tehnyt. Ja Jumala siunasi seitsemännen päivän ja pyhitti sen, koska hän sinä päivänä lepäsi kaikesta luomistyöstänsä, jonka hän oli tehnyt.” 1.moos.2:1-3 Tuossa on käytetty mennyttä aikamuotoa, eikä siinä ole ristiriitaa koko muun raamatun kattavan ilmoituksen suhteen.

   Tämän jälkeen raamattu kertoo ihmisen historian, joka jatkuu edelleen, mutta kaikki tuli jo valmiiksi, kuten raamattu todistaa. Tulevatkin ihmiset, ne, jotka eivät ole vielä syntyneet, saivat alkunsa kuudentena päivänä. Tuosta ihmisen päivästä sanoo, vielä selvästi: ”Ja Jumala katsoi kaikkea, mitä hän tehnyt oli, ja katso, se oli sangen hyvää. Ja tuli ehtoo, ja tuli aamu, kuudes päivä.Niin tulivat valmiiksi taivas ja maa kaikkine joukkoinensa.” 1.moos.1:31- 2.moos.1:1

   Kehitysoppi ei sovi tähän, se on väkevä eksytys.

   ”Sinä, meidän Herramme ja meidän Jumalamme, olet arvollinen saamaan ylistyksen ja kunnian ja voiman, sillä sinä olet luonut kaikki, ja sinun tahdostasi ne ovat olemassa ja ovat luodut”. Ilm.4:11

   Mahdotonta on yhdistää Luomista ja kehitysoppia, vaikka miten sen kääntäisi ja vääntäisi, mutta Totuus ei voi olla monella tapaa, Totuus on vain yhdellä tapaa. On olemassa pysyvä Jumalan ilmoitus ja tahto.

   Tämän raamattu sanoo selvästi: Jumala sai kerralla kaiken valmiiksi. Osa Luomistyöstä on jo kadonnut historiaan, pois elävien kirjoista, dinosaurukset ja muut, ovat hävinneet, osan elämä on vasta tulossa. Meidän aikamme ja elämämme on nyt. 150 vuoden päästä, nyt elävät n.6miljardia ihmistä on poistuneet ja uudet ovat tulleet tilalle, ehkä? Vai kuinka kauan vielä jatkuu, ennen kuin kaikki luotu elämä on loppu? Mitä ajatteli viimeinen sapelihammas tiikeri? Mitä ajattelee seuraava laji, kun se vuoro on poistua? Perimä heikkenee jo nyt monella lajilla, miten käy ihmisen ja jonka pitäisi vielä kehittyä vaiko peräti mukautua ja muuttua toiseksi? Perinnöllisyys on rappioituvaa, sen pelastamista yritetään, mutta, onnistuneeko?

   ”Sillä niinä päivinä on oleva ahdistus, jonka kaltaista ei ole ollut hamasta luomakunnan alusta, jonka Jumala on luonut, tähän asti, eikä milloinkaan tule. Ja ellei Herra lyhentäisi niitä päiviä, ei mikään liha pelastuisi; mutta valittujen tähden, jotka hän on valinnut, hän on lyhentänyt ne päivät. Mark.13:9-10

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Martti Pentti, lainaamasi teksti oli kokonaisuudessaan seuraava:

   ”Minä en usko alkuräjähdykseen tai evoluutioon vaan uskon Jumalaan, joka on luonut taivaan ja maan kuten Pyhässä Raamatussa on kerrottu”.

   Jumala on luonut maailmankaikkeuden tyhjästä Jumalan sanalla.

   Uskon kautta me ymmärrämme, että maailma on rakennettu Jumalan sanalla, niin että se, mikä nähdään, ei ole syntynyt näkyväisestä. (Hepr. 11:3)

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Martti Pentti sanoo:

  ”Jumala sai kerralla kaiken valmiiksi. Osa luomistyöstä on jo kadonnut historiaan, pois elävien kirjoista, dinosaurukset ja muut, ovat hävinneet, osan elämä on vasta tulossa. Meidän aikamme ja elämämme on nyt. 150 vuoden päästä, nyt elävät n.6 miljardia ihmistä ovat poistuneet ja uudet ovat tulleet tilalle, ehkä? Vai kuinka kauan vielä jatkuu, ennen kuin kaikki luotu elämä on loppu? Mitä ajatteli viimeinen sapelihammas tiikeri? Mitä ajattelee seuraava laji, kun se vuoro on poistua?” Tässä on minusta ristiriita. Ensin sanotaan kaiken tulleen kerralla valmiiksi ja sitten luetellaan tapahtuneita ja tapahtuvia muutoksia.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • jorma ojala sanoo:

  Kun galaksi on 1 miljoonan vuoden päässä, en pidä autuuttavana uskoa, että valo on kulkenut sieltä 6000 vuotta. Sama koskee niitä dinosauruksen luita, en voi uskoa Jumalan niitä piilotelleen.

  Jumala sanoi: Tulkoon valo! Minulle tärkeintä on, että hän on sanonut sen minulle, myös minun sydämessäni. Siellä on pimeyteen syttynyt kerran valo. Siinä on alku kaikkeen ja siinä on kaiken a ja o.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • ismo malinen sanoo:

   En halua arvostella kenenkään, uskoa, sillä itse olin myös vuosia siinä uskossa, että kehitysoppi on Jumalan tapa toimia, mutta Jumala käänsi katseeni Häneen, pois itsestäni. Sillä näytti minulle Kuka Hän On. Olen nähnyt kuinka ihmisen luusto kasvaa silmieni nähden, Jumalan Sanan voimasta, mutta suurin ihme, on kun Jumala Pelastaa kuolleen Sanallaan eloon. On aivan selvää, että järki on kiinni syy ja seuraus suhteissa, mutta nyt en puhu siitä, vaan jostain muusta. Jumalan todellisuus on jotain aivan muuta, Jumala murtautuu aikaamme ja Hänen Sanansa on Hänen Voimansa.

   Martti, jos joku on luotu ja kerralla valmiiksi saatu, niin sen me näemme nyt ja historiaa taaksepäin katsomalla, voimme nähdä mitä tapahtui, mutta koska Jumala on asettanut kaikelle määränsä ja rajat, kuten raamattu ilmoittaa, niin täytyy olla myös niin, että Jumala on asettanut maanpäällä kaikelle ajan ja rajat, sillä ne ovat valmiit. Nyt ne tulevat vain ajassa esiin, sanotaanhan Kristuksestakin: ”Mutta minä sanon: niin kauan kuin perillinen on alaikäinen, ei hän missään kohden eroa orjasta, vaikka hän onkin kaiken herra; vaan hän on holhoojain ja huoneenhaltijain alainen isän määräämään aikaan asti. Samoin mekin; kun olimme alaikäisiä, olimme orjuutetut maailman alkeisvoimien alle. Mutta kun aika oli täytetty, lähetti Jumala Poikansa, vaimosta syntyneen, lain alaiseksi syntyneen, lunastamaan lain alaiset, että me pääsisimme lapsen asemaan. Gal.4:1-5 Kristinusko on hallinut maailmaa viimeiset tuhannen vuotta, mutta tuleva aika näyttää pian, kuinka saatana päästetään irti ja maailma joutuu pedon valtaan tai se tapahtuu parhaillaan. Luojan olemassa olo, tullaan vielä virallisesti kyseenalaistamaan kaikilla valheen keinoilla. Tästä meitä varoittaa, myös Jeesus.

   Kristus on ollut jo maailman perustamisesta ja Hän on se luvattu, jonka Jumala lupasi polkemaan rikki valehtelijan pään.(kun ihminen ajettiin pois paratiisista). Hänet Jumala lähetti, että pääsisimme takaisin Luojan luokse, nyt me odotamme, jokainen omalla kohdallaan, lunastuksen päivää, sillä kuolema on meille Voitto. Maailma missä elämme, ei ole niiden koti, jotka kaipaavat Luojan luo, mutta ei niin, että en ottaisi jokaista päivää vastaan, minkä tämä elämä antaa, vaan Iloitsen ja riemuitsen. ja laulan sydämessäni Herran virttä. Kristus tuli maailmaan ajallaan ja se tapahtui, kuten oli kirjoitettu. Niin tapahtuu myös kaikki muu, ja tulevat, mistä raamattu meille ilmoittaa, sillä Jumala on jotain, mikä ei mahdu meidän ajatukseemme.

   ”Katsokaa, ettei kukaan saa teitä saaliikseen järkeisopilla ja tyhjällä petoksella, pitäytyen ihmisten perinnäissääntöihin ja maailman alkeisvoimiin eikä Kristukseen.”Kol.2:8 ja jatkaa:

   ”Älköön teiltä riistäkö voittopalkintoanne kukaan, joka on mieltynyt nöyryyteen ja enkelien palvelemiseen ja pöyhkeilee näyistään ja on lihallisen mielensä turhaan paisuttama eikä pitäydy häneen, joka on pää ja josta koko ruumis, nivelten ja jänteiden avulla koossa pysyen, kasvaa Jumalan antamaa kasvua. Jos te olette Kristuksen kanssa kuolleet pois maailman alkeisvoimista, miksi te, ikäänkuin eläisitte maailmassa, sallitte määrätä itsellenne säädöksiä: ”Älä tartu, älä maista, älä koske!” -sehän on kaikki tarkoitettu katoamaan käyttämisen kautta-ihmisten käskyjen ja oppien mukaan? Tällä kaikella tosin on viisauden maine itsevalitun jumalanpalveluksen ja nöyryyden vuoksi ja sentähden, ettei se ruumista säästä; mutta se on ilman mitään arvoa, ja se tapahtuu lihan tyydyttämiseksi. Kol.2: 18-23

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Jorma, kiitos kommentista. Epäilen, että olet tullut ateistisen hömpän eksyttämäksi.

   Ismo, taidamme ajatella aika samalla lailla. Kiitos Jumalan sanan mukaisista kommenteista.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Martti Pylkkänen sanoo:

  Raamatussa on kirjoitettu, että Jumala on salattu Jumala. Toisin sanoen kaikkea emme Jumalan toiminnasta ymmärrä, se ei saa olla esteenä siihen ettemmekö saisi lainkaan tutkia Raamattua. Mutta jos loukkaanumme siihen, että Raamatussa kirjoitettu sana on pahasti ristiriidassa tieteellisen tutkimuksen kanssa.Silloin liikumme vaarallisella alueella. Vaikka Raamattu ei ole biologian oppikirja, ei se saa merkitä sitä,että hylkäämme sen, ja noukimme sieltä vain sellaisia ajatuksia, jotka ovat sopusoinnussa nykyisen tieteellisen tutkimuksen kanssa. Joku on sattuvasti sanonut, ettei se ahdista lainkaan mitä minä en ymmärrä Raamatusta, mutta se minua ahdistaa jota minä ymmärrän, sillä se on niin kuin veitsi kurkullani. Jos Jumala on erehtynyt ajanlaskussa maailman luomispäivien suhteen nykyisen tietteeelisen tutkimuksen kanssa. On pajonkin parempi tulla Jumalan erehdyttämäksi, kuin niiden lukuisten erillaisten, tutkijoiden laskelmien kanssa. Raamatun tärkein tehtävä ei ole lainkaan tuoda mutta esille, kuin sen että Jumala on kaiken luonnut ja ylläpitää sitä vielä meidänkin aikana.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Martti, kiitos hyvästä kommentista. Voimme luottaa siihen, että Luojamme tietää kaiken paljon paremmin kuin ateistinen tiede.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • ismo malinen sanoo:

   Salattupa tosiaankin, mutta Jeesuksessa Kristuksessa näkyvä. Olet Martti Pylkkänen oikeassa, nöyrä pitää olla kaiken suhteen, pitää ottaa se mikä ylhäältä annetaan. Raamattu kestää tieteen sanoman, ja mikä tärkeintä kunhan me kestämme raamatun sanoman. Sanotaanhan siellä sekin, että nykyinen maailma on säästetty tulelle. Kuljemme jokainen omalla paikallaan. Ei kukaan ihminen voi ymmärtää kuin sen, minkä Luomakunnasta on näkyvillä ja Sanasta ammennamme sen minkä Henki kullekin antaa. Jos kellä Henki on.

   Onhan lapsikin ensin vauva ja kasvaa, ymmärrykseen ikänsä myötä. Ei voida arvioida kenenkään kasvua, Jumalalla on aikansa kaikille ja sehän on jokaisella nyt, kun olemme Kuulleet Sanansa. Lapsi ei kasva, (ymmärrä) nopeammin vaikka me vanhempina sitä kuinka toivoisimme. Olkaamme kaikki Jumalan kasvattamina, Hän kyllä valaisee jokaisen sydämen, kunhan pysymme Sanansa alla. Usein este on meissä, ei Sanassa, tämän olen itse saanut monesti oppia. Tutkikaa kaikki ja pitäkää se mikä on hyvää. Saatana eksyttää jos mahdollista, valitutkin. Aika käsityksemme on tässä avain asemassa. Jospa Jumalan todellisuudessa, ei ole aikaa, sitä kannattaa miettiä.

   Valheisiin eksyneet olivat Paavalin huolena aikanaan.

   ”Ei ole teillä ahdasta meidän sydämessämme, mutta ahdas on teidän oma sydämenne. Antakaa verta verrasta-puhun kuin lapsilleni-avartukaa tekin.

   Älkää antautuko kantamaan vierasta iestä yhdessä uskottomien kanssa; sillä mitä yhteistä on vanhurskaudella ja vääryydellä? Tai mitä yhteyttä on valkeudella ja pimeydellä? Ja miten sopivat yhteen Kristus ja ”Beliar”? (”Demoni nimi” Hebr.”arvoton” tai ”valheeseen perustava”) Tai mitä yhteistä osaa uskovaisella on uskottoman kanssa? Ja miten soveltuvat yhteen Jumalan temppeli ja epäjumalat? Sillä me olemme elävän Jumalan temppeli, niinkuin Jumala on sanonut: ”Minä olen heissä asuva ja vaeltava heidän keskellään ja oleva heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani”. 2.Kor.6:12-16 ja vielä tämä:

   ”Minulle, (Paavalille) kaikista pyhistä halvimmalle, on annettu tämä armo: julistaa pakanoille evankeliumia Kristuksen tutkimattomasta rikkaudesta ja saattaa kaikille ilmeiseksi, mitä on sen salaisuuden taloudenhoito, joka ikuisista ajoista asti on ollut kätkettynä Jumalassa, kaiken Luojassa, että Jumalan moninainen viisaus seurakunnan kautta nyt tulisi taivaallisten hallitusten ja valtojen tietoon sen iankaikkisen aivoituksen mukaisesti, jonka hän oli säätänyt Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme, jossa meillä, uskon kautta häneen, on uskallus ja luottavainen pääsy Jumalan tykö. Siksi minä pyydän, ettette lannistuisi niiden ahdistusten vuoksi, joita minä teidän tähtenne kärsin, sillä ne ovat teidän kunnianne. Sentähden minä notkistan polveni Isän edessä, josta kaikki, millä isä on, taivaissa ja maan päällä, saa nimensä, että hän kirkkautensa runsauden mukaisesti antaisi teidän, sisällisen ihmisenne puolesta, voimassa vahvistua hänen Henkensä kautta ja Kristuksen asua uskon kautta teidän sydämissänne, niin että te, rakkauteen juurtuneina ja perustuneina, voisitte kaikkien pyhien kanssa käsittää, mikä leveys ja pituus ja korkeus ja syvyys on, ja oppia tuntemaan Kristuksen rakkauden, joka on kaikkea tietoa ylempänä; että tulisitte täyteen Jumalan kaikkea täyteyttä. Mutta hänelle, joka voi tehdä enemmän, monin verroin enemmän kuin kaikki, mitä me anomme tai ymmärrämme, sen voiman mukaan, joka meissä vaikuttaa, hänelle kunnia seurakunnassa ja Kristuksessa Jeesuksessa kautta kaikkien sukupolvien, aina ja iankaikkisesti! Amen Ef.3:8-21

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Juha Heinilä sanoo:

  Maailmankaikkeuden kaukaisimmat tähdet voi olla etäisyydeltä maasta vaikka 10000 triljoonan valovuoden päässä. Silti Jumala on luonut kaikki nämä siinä 6 päivän (1 pv = 24 h) aikana. En usko, että tiede koskaan pysty selvittämään kuinka paljon on tähtiä. Galaksejakin voi olla vaikka 10000 triljoonaa, mutta niidenkään määrää kukaan ihminen koskaan pysty selvittämään.

  Mitä tulee vanhoihin vaikka dinon luihin. Niitä voi löytyä mistä vain ja niiden kerrostumien alapuolelta voi löytää vaikka ihmisen luita. Se, että vanhojen luiden ikä määritellään jotenkin, niin todellinen ikä voi olla aivan jokin muu.

  Muutama vuosi sitten kävimme NASA Kennedy Space Centerissä, Floridassa. Ihan mielenkiintoisia juttuja siellä kuuli ja näki.

  Minulla ei ole mitään vaikeutta uskoa, että Jumala on luonut maailmankaikkeuden alle 6000 vuotta sitten. Hienoa on ottaa Biblian käteen ja tietää montako vuotta luomisen jälkeen (tai montako vuotta ennen ajan laskumme alkua) syntyi vaikka Aabraham.

  Jeesus ristiinnaulittiin tasan 4000 vuotta maailmankaikkeuden luomisen jälkeen.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   Maankamara, jolla me suomalaiset tallustelemme, on myös todiste tuota 6 000 vuoden teoriaa vastaan.Viimeisin jääkausi päättyi 10 500 vuotta sitten oltuaan laajimmillaan 25 000 vuotta sitten. Se ei suinkaan ole ollut ainoa jääkausi maamme alueella.

   Pyhän maan kaivauksilla ansioitunut Aapeli Saarisalo taas toteaa Jerikossa olevan raunioita ainakin viidenneltä esikristilliseltä vuosituhannelta. Sitä pidetäänkin maailman vanhimpana kaupunkina. Damaskos, joka on vanhin jatkuvasti asuttuna ollut kaupunki, on myös ainakin 8 000 vuotta vanha asutuspaikka.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Martti Pentti, ihan eivät mainitsemasi vuodet sovi Raamatussa laskettuihin vuosiin. 1979 syntynyt ihminen on vuonna 1991 elänyt kolmella eri vuosikymmenellä, vaikka on 12 vuotta vanha. Ihan en kaikkea usko, mitä viisaat miehet todistavat tai ainakaan tee niistä johtopäätöksiä. Luotan Pyhään Raamattuun ja Jumalaan enemmän kuin ateistiseen tieteeseen.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • jorma ojala sanoo:

  Haluan kysyä, Jos tähti on triljoonan valovuoden päässä, miten valo tulee meille 6000 vuodessa? Valon nopeus kun on vakio. Se ei ole minun ällini mukaan mahdollista. Minusta kun tuntuu, että se olisi siinä ajassa ehtinyt kulkemaan vasta poronkuseman verran lähtöpisteestään

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Jorma, hyvä kysymys. Ei se valo niistä tähdistä koskaan tule maahan, miksi pitäisi tulla? Kaukaisimmat tähdet, jonka valon voisi nähdä taivaalla, voi ehkä olla 5900 valovuoden päässä maasta, jos meillä olisi riittävän tehokkaat laitteet.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • jorma ojala sanoo:

  Eiköhän teleskoopit näe jo 4 miljardin vuoden päähän. Hubble on 1000 km maasta, joten melkein maahan se valo tulee. Maan päällä olevat teleskoopit, mites kauas se Palomar näkee? Magellanin pilvi on kai lähin galaksi tai Andromera. Tuo laskelma onko se Raamatussa suoraan, vai onko se ihmisen laskema?

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Jorma, tiedä sitten noista etäisyyksistä ja mitä tähtiä voi nähdä. Yksi valovuosikin taitaa olla aika pitkä matka. Tähtitieteilijät väittävät, että meidän galaksissa, Linnunradassa on 100 – 400 miljardia tähteä. En tiedä montako noista tähdestä on luetteloitu. Luulisi putkien löytävän ensiksi meidän Linnunradan tähden ja taitaa niitä olla aika liuta esteenä nähdä vähän kauempana olevan tähden ja sekin todennäköisesti on Linnunradan tähti. Mitä laskelmaa tarkoitit viimeisessä kysymyksessä?

   Ilmoita asiaton kommentti
 • jorma ojala sanoo:

  Tähtitiede ei ole niin pöllöä, että Linnunradan tädet sekoitettaisiin kaukaisiin tähtiin. Mietin vain, että Linnunradan keskustaan jossakin Joutsenen tähtikuvion suunnassa lienee matkaa 50 000 valovuotta. En tiedä, tuleeko sieltä valoa tänne, kun siellä on niin ahdas tungos ja paljon loistavaa massaa edessä esteenä, mutta viisaammat voivat selittää. Etäisyysmittaus keksittiin jo ennen sotia Hubblen toimesta ns. kefeidien kirkkauden avulla. Parallaksimittaus sopii vain lähimpiin tähtiin. Lähin kai on edelleen Proxima Centauri, siinä 10 valovuotta. Andromerahan on laaja linnunrata, joten sen valosta tiedetään, miten kaukaa se tulee. Ei se sekaannu omaan tähtijärjestelmäämme. Tämä ei ole minulle mitenkään tärkeä aihe, kunhan rupesin soittamaan suutani. Se 6000 v. ei ole painettu Raamattuun sinänsä, vaan se on ihmispäätelmin laskettu. Avaruusmatkailu on näillä reissuilla utopiaa ja täysi mahdottomuus. SciFi on tiedesatua.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • ismo malinen sanoo:

  Sallikaa tällä kertaa lyhyt kommentti, ovat vähän venähtäneet, nuo aikaisemmat mutta, on mielenkiintoista jakaa ajatuksia näistä mieltä kiehtovista Jumalan salaisuuksista. Itse olen viime aikoina kääntänyt katseeni taivaalta, mikrokosmokseen. Mitä pienemmäksi asiat halkoo, sitä suuremmat asiat rupeavat kiinnostamaan. Miten pieneksi pitää asioiden mennä, että alkaa olematon aine? Onko ainetta ollenkaan? Atomin sisältä löytyy kummia tapahtumia…

  Ilmoita asiaton kommentti
 • jorma ojala sanoo:

  en haluaisi näistä sen enempää väitellä. Olen lapsesta saakka ollut kiinnostunut tähtitieteestä. Minun mielestäni kaukaisten galaksien kuvissa näkyy päällä lähempänä olevia tähtiä. Minäkin olen Kristuksen opin kannattaja. Herramme vaan ei puhunut meille mitään galakseista. Muuten Linnunradan massa on noin 400 miljardia aurinkomme massaa. Sehän on laskettavissa Keplerin lakien mukaan liikkeestä. Sanoin edellä väärin, keskus on 30 000 valovuoden päässä ja se on erotettavissa infrapunakameralla.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • ismo malinen sanoo:

   Meillä on jokaisella omat kokemukset Herrasta, ja ne ovat tärkeitä, Yksin Kristus, voi meitä kaikkia Armahtaa ja siinä on meille Kristuksen oppia riittämiin. Hyvässä hengessä, täällä on asioita pohdittu, joskus on hyvä muistaa vanhan saarnaajan sanat: ”ensin he suuttuvat ja sitten he muuttuvat” Eikö, niin, että kukin meistä on saanut elämässä muuttua ja oppia Sanan valossa jotakin, mitä tarkoittaa Herran tunteminen? Vain Uskon Sanan kautta, (Kristus) voin tuntea pelastuksen iloa, sillä maallinen majani on aika romuna ja kolhuilla. Iloa tunnen myös teistä, jotka jaksatte täällä jakaa kokemuksianne ja näkemyksiänne. Olkoon vaikka niin, että olemme väärässä, mutta Herra oikeassa. Niin on hyvä. Juha, 1989 on ilmeisesti sama Herra käynyt, sinunkin luona, sillä samana vuonna kävi myös minun luona. Oli kesä ja olin yksin kotona, kun yöllä tuli ja muutti minut. Sen jälkeen ravasin kaikki kirkkokunnat, enkä löytänyt niistä yhtään veljiä, kunnes Herra lähetti veljen, joka opetti Herran tien ja opasti mm. Lutherin jäljille. Herran Armosta olen saanut osakseni paljon siunausta ja paljon kipuja.

   Daniel lausui ja sanoi: ”Olkoon Jumalan nimi kiitetty iankaikkisesta iankaikkiseen, sillä hänen on viisaus ja voima. Hän muuttaa ajat ja hetket, hän syöksee kuninkaat vallasta ja korottaa kuninkaat valtaan, hän antaa viisaille viisauden ja taidollisille ymmärryksen. Hän paljastaa syvät ja salatut asiat, hän tietää, mitä pimeydessä on, ja valkeus asuu hänen tykönänsä. Dan.2:20-22

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Juha Heinilä

  Olen IT-suunnittelija Vantaan Rajakylästä. Kuulun Pyhän Kolminaisuuden luterilaiseen seurakuntaan, joka on Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan Vantaan seurakunta. Luen mielelläni vanhoja hyviä luterilaisia kirjoja. Käsittelen blogissa kristityn elämää unohtamatta Raamattua ja Tunnustuskirjoja.

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit