Kristinuskon tuoteseloste?
Espoon piispanvaalien ehdokas Leena Huovisen lausunto kirkon edustamasta ”maailman parhaasta tuotteesta” herätti vilkasta keskustelua.
Onko kyseessä todellakin maailman paras tuote? Mitä kaikkea kristinuskon tuote sisältää?
Kukaan ei halua ostaa sikaa säkissä. Pitäisi kai laatia jonkinlainen tuoteseloste. - Tässä blogissa pohditaan sitä, millainen voisi olla kristinuskon tuoteseloste.
Ensiksi kertaan, mitä tarkoittaa tuoteseloste.
Wikisanakirjan mukaan tuoteseloste on myytävän tuotteen sisällöstä kertova teksti.
https://fi.wiktionary.org/wiki/tuoteseloste
Eviran mukaan tuoteselosteen on oltava suomen- ja ruotsinkielinen. Yksikielisissä kunnissa tuoteseloste voi kuitenkin olla ainoastaan tuotteen myyntikunnan kielellä.
Kansalaisen lääketiedon mukaan tuoteseloste voi olla myös eräänlainen pakkausseloste. Se on käyttäjälle tarkoitettu tiedote, joka kertoo tuotteen oikeasta käytöstä. Seloste perustuu yrityksen laatiman ammattilaisille suunnatun valmisteyhteenvedon tietoihin. Tietojen tulee perustua tutkimuksiin, joten selosteita voidaan pitää luotettavina perustiedonlähteinä. Tuoteselosteen tulee varoittaa myös myytävän tuotteen mahdollisista haittavaikutuksista.
https://www.fimea.fi/vaestolle/laakkeiden_oikea_kaytto/pakkausselosteet
https://www.fimea.fi/vaestolle/laakkeiden_turvallisuus/haittavaikutukset
Yritän nyt laatia kristinuskon tuoteselosteen yllä olevien ohjeiden mukaisesti. Koska asuinkuntani on suomenkielinen, laadin sen vain suomeksi…
Kristinuskon tuoteseloste:
Sisältää uskon Jumalaan, jota ei voi (vielä) nähdä. (Joh.1:18)
Sisältää ilmoituksen noudatettavaksi annetuista moraalinormeista (joita kukaan ei kykene noudattamaan). (Room.7:9-12)
Sisältää opin Jeesukseen uskovien välisestä anteeksiantamuksesta (joka ei usein tunnu siltä).(Kol.3:13)
Sisältää kutsun seuraamaan Jeesusta Kristusta (joka lupaa seuraajille saman kohtelun kuin itselleen). (Joh.15:20)
Mahdolliset haittavaikutukset
” toiset taas ovat saaneet kokea pilkkaa ja ruoskimista, vieläpä kahleita ja vankeutta; heitä on kivitetty, kiusattu, rikki sahattu, miekalla surmattu; he ovat kierrelleet ympäri lampaannahoissa ja vuohennahoissa, puutteenalaisina, ahdistettuina, pahoinpideltyinä-heitä on kivitetty, kiusattu, rikki sahattu, miekalla surmattu; he ovat kierrelleet ympäri lampaannahoissa ja vuohennahoissa, puutteenalaisina, ahdistettuina, pahoinpideltyinä- (Hepr.11:36-38)
” he vetävät teidät oikeuksiin, ja synagoogissaan he teitä ruoskivat;” (Matt.10:17)
"Sinun tähtesi meitä surmataan kaiken päivää; meitä pidetään teuraslampaina".(Room.8:36)
Käyttöohje
Tuotetta nimeltä kristinusko tulee käyttää Raamatun mukaisesti. Yllä olevat tiedot perustuvat apostolisten ammattilaisten näkemyksiin, jotka ovat testanneet niitä oman henkensä uhalla.
PS.
Miksi minusta tuntuu, etten saa tätä tuotetta myydyksi? Voitko auttaa minua kertomalla blogini kommenteissa, mitä pitäisi lisätä, sanoa toisin, tai ehkä kokonaan muuttaa? - Muista kuitenkin se, ettet saa muuttaa kristinuskon sisältöä joksikin muuksi. Sellaiset ohjeet poistetaan tämän blogin ”tuotevalvontaviraston” toimesta.
16 kommenttia
Kerran vielä pojat. Nyt kun jalkojemme alla oleva maa, hengittämämme ilma ja vesikin halutaan ”tuotteistaa ja brändätä” taloudellista voittoa tuottaviksi sijoituskohteiksi, joiden vuokriin, logistiikkaan tms. veroina tai ”kokonaisvaltaisina palvelumaksuina” kulminoituvan taloudellisen voiton tuotteita tarvitsevat joutuvat maksamaan, niin mitä mieltä ”tuotevalvontavirasto” on kyseisestä kehityksestä. Alla kuvaus ”tempusta” ja miten se tehdään:
”17.1.2017 | Uutiset, Verotus Keskusverolautakunta katsoi ennakkoratkaisussaan 51/2016 (11.11.2016, lainvoimainen), että carried interest -tuottoa sisältäneitä suorituksia tuli kyseessä olevassa tilanteessa verottaa niiden oikeudellisten muotojen mukaisesti.
Ennakkoratkaisun hakija oli pääomasijoitusalan yrittäjä A, joka tulisi holdingyhtiönsä C Oy:n kautta perustettavan B Oy:n (”Yhtiö”) osakkaaksi. Ennakkoratkaisussa esitetyn mukaan A työskentelisi Yhtiössä ja toimisi myös sen hallituksen jäsenenä. Yhtiön on tarkoitus perustaa kommandiittiyhtiömuotoinen rahasto D Ky (”Rahasto”), jonka vastuunalaiseksi yhtiömieheksi Yhtiö tulisi. Yhtiön osakkaina olisi myös neljä muuta kokenutta sijoitusammattilaista, ja perustajaosakkaat sijoittaisivat yhdessä Rahastoon myös omia varojansa. Rahaston äänettömiksi yhtiömiehiksi tulisi pääasiassa institutionaalisia sijoittajia.
Yhtiö hallinnoisi Rahastoa, ja korvauksena tästä johtuvista kuluista Rahaston on tarkoitus maksaa Yhtiölle puolivuosittainen hallinnointipalkkio. Palkkio olisi prosenttiosuus Rahaston sijoitussitoumuksien määrästä ja myöhemmin Rahaston salkussa olevien kohteiden hankintamenosta.
Rahasto jakaa mahdollisesti saamansa tuoton sijoittajille ja Yhtiölle pääasiassa siten, että Yhtiölle ja sijoittajille palautetaan ensisijaisesti näiden sijoittama pääoma vuosikorolla lisättynä (ns. aitakorko). Yhtiön ja sijoittajien aitakorko ei olisi välttämättä sama. Mahdolliset jäljelle jäävät tuotot jaetaan Yhtiölle ja sijoittajille ennalta sovitussa suhteessa (todennäköisesti Yhtiölle 20 % ja sijoittajille 80 % pääomanpalautuksen ja aitakoron ylittävästä määrästä).
Yhtiön saama sijoitetun pääoman ja sille maksetun aitakoron ylittävä osuus olisi ns. carried interest -tuottoa (”CI-tuotto”). Ennakkoratkaisun mukaan Yhtiö jakaisi saamansa CI-tuoton edelleen osinkoina mm. A:n holdingyhtiö C Oy:lle.
A hakija haki Keskusverolautakunnalta ennakkoratkaisua siitä, verotetaanko Yhtiön Rahastosta saamaa voitto-osuutta (jossa mukana CI-tuottoa) sen oikeudellisen muodon mukaisesti voitto-osuutena ja vastaavasti siitä, verotetaanko holdingyhtiö C Oy:n Yhtiöltä saamaa osinkoa (jossa mukana CI-tuottoa) sen oikeudellisen muodon mukaisesti osinkona.
Keskusverolautakunta katsoi ennakkoratkaisussaan, että kummassakin tapauksessa tulo verotetaan sen oikeudellisen muodon mukaisesti siten kuin tuloverolaissa ja elinkeinotulon verottamisesta annetussa laissa säädetään.” (https://uutishuone.pwc.fi/carried-interest-tuoton-verotus/)
Kiitos, Manu Ryösö 🙂 Tämä oli mainio blogi. En ole talous- enkä mainosasiantuntija, enkä osaa jatkaa tästä mitenkään. Oli vain virkistävää lukea näin positiivinen ja hauska, ja silti totuudenmukainen kirjoitus.
Aito puhdas evankeliumi (tuote) saa aikaan käyttäjissään lähimmäisen rakkautta, entä tuoteväärennökset, mistä ne tunnistaa?
Sain juuri kuulla, että eräs itseäni n. vuotta nuorempi työtoveri on siirtynyt tästä ajasta iankaikkisuuteen. Tämä on minulle ravisteleva uutinen, koska olemme Sleyssä melko pieni työyhteisö, ja tunnemme kaikki toisemme vähän kuin suuri perhe.
Pahoittelen, etten enää osallistu tämän blogin keskusteluun, ja suljen sen muutenkin. Keskustelu on ollut asiallista ja moni on ymmärtänyt, ettei kristinuskoa voi tuotteistaa tai brändätä. Kiitos osallistujille. Kristinusko ei ole tuote, vaan uskomme on elävä suhde Kaikkivaltiaaseen ja iankaikkiseen Jumalaan. Jumalaan, joka on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti (Hepr.13:3). Joku voi toki kokea tämän uskon vanhaksi, tai jopa vanhentuneeksi, mutta tässä maailmassa, jossa kaikki muu on kuin tuulen henkäys juuri Jumalan muuttumattomuus on äärimmäisen turvallista. – Ja juuri suruviestien äärellä näemme tämän kirkkaasti. – Ei ole suurempaa lohdutusta kuin Jumalan armo Jeesuksessa Kristuksessa & iankaikkisen elämän toivo hänen ylösnousemuksensa kautta.
Surunkin keskellä voimme sanoa: ”Herran armoa on, ettemme ole aivan hävinneet, sillä hänen laupeutensa ei ole loppunut: se on joka aamu uusi, ja suuri on hänen uskollisuutensa.” (Valit.3:22-23)
Sama ”vanha” Raamatun ilmoittama ja julistama usko on siis yhä ajankohtainen, sillä Kristuksen armon ilosanoma on joka aamu uusi, elävä ja voimallinen. (Hepr.4:12; Room.1:16)
https://www.sley.fi/sleyn-pastori-petri-harju-kuollut/
Kohtaan ’tuotetta tulee käyttää Raamatun mukaisesti’ tulisi lisätä kenen raamatuntulkinnasta on kyse, jotta vältyttäisiin turhalta riitelyltä.
Ilmoita asiaton kommentti