Vietnam ja Laos: kristinusko tuo toivoa Kaakkois-Aasiassa

Ihmisiiä istuu piirissä puiden katveessa.

Katso video

Vietnam ja Laos ovat maita, joissa kristittyjen osuus väestöstä on pieni tai hyvin pieni. Vietnamissa uskonnottomien osuus on suuri, kun taas Laosissa pääuskonto on buddhalaisuus. Myös kansanuskontoja esiintyy molemmissa maissa.

Evankeliumin toivon valoa on kuitenkin nähtävissä maaseutualueilla, joilla omillaan eristyksissä elävät kristityt evankelioivat lähiyhteisössään. Kristinuskoon kääntyneiden määrän kasvaessa myös heihin kohdistuva vaino on lisääntynyt sekä paikallisten viranomaisten että kylien asukkaiden taholta. Myös pitkät etäisyydet, vuoristoinen maasto sekä luku- ja kirjoitustaidottomuus vaikeuttavat Jumalan sanan eteenpäin viemistä näillä alueilla.

Open Doors tukee lähetystyötä erilaisin projektein paikallisten yhteistyökumppaneidensa kautta. Projekteihin kuuluvat muun muassa kaikille avoimet luku- ja kirjoitustaidon kurssit ja kristityille suunnattu vainoihin valmistavaa koulutus.

Muistathan rukouksin näitä vaikeissa olosuhteissa toimivia seurakuntia ja vainosta kärsiviä sisaria ja veljiämme.

Lue lisää kristittyjen tilanteesta Vietnamissa.
Lue lisää kristittyjen tilanteesta Laosissa.

Open Doors
Open Doorshttp://opendoors.fi
Open Doors on vuonna 1955 perustettu kansainvälinen avustusjärjestö, joka toimii vainottujen kristittyjen auttamiseksi yli 60 kohdemaassa. Open Doors Finland ry toimii osana maailmanlaajuista Open Doors –järjestöä. Toiminta Suomessa käynnistyi keväällä 2015. Tutustu historiaamme: http://opendoors.fi/historiaa