Kiitos Kotimaa24:n ylläpito!

Tietooni on tullut, että minuun on kohdistettu asiattomia blogikommentteja, mutta Kotimaa24:n ylläpito on poistanut ne.

Lämmin kiitos teille, jotka työskentelette asiallisen bloggaamisen puolesta.

Kiitos myös kaikille ystävällisille lukijoille, jotka seuraavat keskusteluja, ja tarvittaessa ilmoittavat väärinkäytöksistä.

17 kommenttia

 • Manu Ryösö sanoo:

  Tämän blogin kommentointi on varattu yleiseen verkkokeskusteluun liittyville rakentaville ideoille. Henkilökohtaisten kaunojen tms. selvittäminen, tai muiden aiheiden lobbaaminen on kielletty.

  Kommentointi on auki tämän päivän klo 18 asti.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Entä oletko kuullut että jotkut blogistit kohtelevat kommentoijia asiattomasti eli poistavat heidän asiallisia kommentteja? Pelkästään vedoten että ovat antaneet ”porttikiellon” heidän blogeihinsa.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Manu Ryösö sanoo:

   Jos on kysymys porttikieltotilanteista, niitä voinee tuskin käsitellä yleisellä tasolla. Voit Ari selvittää tätä suoraan kahdenvälisessä vuoropuhelussa, mutta ei avoimessa blogikeskustelussa.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Siis kysyn nyt tietääkö joku näin yleisellä tasolla on ko ”porttikiellot” ylläpidon ohjeiden mukaisia?

  Olisi tietysti hyvä kun ylläpito itse vastaisi tähän.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Manu Ryösö sanoo:

   Varmaan on juuri niin, että ylläpito voinee ottaa kantaa tällaiseen.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Werner Janhonen sanoo:

   Kotimaa on itse päätänyt, että uutisia ei enää voi kommentoida, kun ei jaksa valvoa kommentointia. Blogisti voi tehdä samoin ja rajoittaa kommentointia. On ollut hyvä, että joku rajoittaa esim. Kimmo W:n ja Martti P:n loputtomia kommentteja.

   Olisiko hyvä idea perustaa erikseen Kotimaa Pride keskustelupalsta? Tämä palsta voisi keskittyä perinteisempään keskusteluun.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Manu Ryösö sanoo:

   Kommenttien moderointi on tosiaan aikaa, vaivaa ja arviointikykyä vaativa työ, jota kaikki uutissivustot eivät enää jaksa/ehdi tehdä. – Blogistin vastuulla oleva omavalvonta on myös usein aika epäkiitollista, ja jopa someraivoa synnyttävää puuhaa.

   Kotimaa24 on vielä sallinut aika paljon liikkumatilaa erilaisille keskusteluille, mutta myös siivonnut ruminta toimintaa (ainakin minuun kohdistuvaa). En silti syytä heitä, jos he luopuvat jossain vaiheessa tämän bloggausalustan tuomaroinnista. Tuskin hekään saavat työstään paljon kiitosta…

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Mikko Nieminen sanoo:

   > Siis kysyn nyt tietääkö joku näin yleisellä tasolla on ko “porttikiellot” ylläpidon ohjeiden mukaisia?

   K24 ylläpito on puuttunut tilanteisiin, joissa blogisti systemaattisesti poistaa tietyn kommentoijan kirjoitukset blogistaan. Ylläpidon kanta asiaan on, että blogisti saa siivota asiattomia kommentteja, mutta blogistilla ei ole oikeutta valikoida keskustelukumppaneitaan.

   Porttikiellot ja kommenttien sensurointi ei ole sallittua. Ei myöskään asiattomat kommentit, trollaaminen tai nimimerkillä kirjoittaminen ilman ylläpidon lupaa.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Werner Janhonen sanoo:

   Blogisti on Isäntä blogissaan ja muut ovat vieraita hänen kotonaan. Ei blogistin tarvitse perustella miksi poistaa kommentteja.

   Jos vaikka jollekulle on jo vastattu sata kertaa ja aina tulee uusi vinoileva ”eipäs ku” kommentti. On ihan Ok poistaa muutoin asiallisia kommentteja. Poistetuksi tulluthan voi kirjoittaa oman blogin.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Mikko Nieminen sanoo:

   Janhosen näkemys ei vastaa sitä, miten K24 ylläpito ohjeistaa blogisteja asiassa.

   Tämä on Kotimaan omistama blogialusta, heidän kotinsa jos moista vertausta halutaan käyttää. Jos blogisti antaa mahdollisuuden kommentoida blogiaan, hän joutuu antamaan tämän mahdollisuuden jokaiselle Kotimaan rekisteröityneelle käyttäjälle. Blogistilla ei ole oikeutta valikoida, ketkä saavat kommentoida hänen kirjoituksiaan ja ketkä eivät saa.

   Sikäli kun joku ei kykene blogiaan pitämään näiden sääntöjen puitteissa, hän perustakoon oman webbisivuston blogiaan varten.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Manu Ryösö sanoo:

   Kiitos hyvästä pohdinnasta. Vuosien kokemuksella sanoisin, että blogeissa esiintyy välillävalitettavasti myös kiusaamista (tahallista tai tahatonta) . Silloin pelkkä kommenttien poistaminen ei aina riitä, vaan kiusaamisen harrastajan joutuu laittamaan jäähylle siitä huolimatta, että hän toisinaan esiintyisi aivan asiallisesti. Näin tietysti vasta siinä vaiheessa kun mikään muu ei auta.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Juha Heinilä sanoo:

  Blogistien pitäisi itse huolehtia omasta tontista. K24n ylläpidolla on aika mahdoton tehtävä, vaikka saavat ilmoitukset häirikkökommenteista. Turhia ilmoituksia tulee paljon.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Manu Ryösö sanoo:

   Näin se toki on, mutta joku blogisti ei tajua vastuutaan, ja saattaa jopa kehuskella, ettei koskaan poista yhtään kommenttia, vaikka oma blogi olisi täynnä epäasiallisia kommentteja. Silloin ylläpito saa tämän epäkiitollisen homman niskoilleen.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Werner Janhonen sanoo:

  Kiitos vaan Manulle. Manu voitaisiin valita Kotimaan blogeista ja kommentoinneista vastaavaksi työntekijäksi vahvalla mandaatilla.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Manu Ryösö sanoo:

  JK:

  Tämä oli opettavainen keskustelusarja. Oivalsin kaksi asiaa. 1) Vaikka on hieno asia, että keskustelussa on paljon eri näköaloja, kiusaamiselle täytyy olla 0-toleranssi. Siksi kaikki eivät mahdu aina samaan pöytään, vaikka tahtoakin olisi. – Pöydän kattajalle jää siten aika suuri vastuu kutsuvieraiden viihtyvyyden suhteen… 2) Tajusin myös, että tämän blogin kiitollinen mieli on vahvasti myös sitä, että myös minua on nyt suojattu kiusaamiselta. Se on aidosti lämmin asia, jonka muistan pitkään.

  Nyt tämä blogi hiljenee.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Manu Ryösö

  Olen pastori, joka haluaa sitoutua Pyhään Raamattuun ja sen perustalle rakentuvaan luterilaiseen tunnustukseen. [Kuva Nasaretin kadulta Israelista]