Ihanteena kirkko, jossa vain rakastetaan ja muita oppeja ei ole ollenkaan?

 • Rakkaus on kaikki, mitä tarvitset, opettivat Beatlesit jo aikoinaan.
 • Minkähän sortin rakkautta se mahtoi 1960-luvulla olla? Hippien huumehuuruista rauhanaatettako?
 • Ylistäähän apostoli Paavalikin uskoa, toivoa ja rakkautta, mutta suurin niistä on hänenkin mielestään rakkaus.
 • Oletko varma, ettei 1. Kor. 13:ssa puhuta lähinnä sellaisesta rakkaudesta, jolla Jumala rakastaa ihmisiä?
 • Maailma tarvitsee rakkautta, kansat tarvitsevat rakkautta, naapurimme tarvitsevat rakkautta, minä tarvitsen rakkautta. Jeesus rakastaa sinuakin.
 • Menehän sanomaan tuo joillekin raavaille takametsien miehille, niin nehän syyttävät sinua homostelusta ja tirvaisevat kuonoon. Eikö olisi tarjolla mitään muuta agendaa?
 • Ei ole, rakkaus on nyt kaikki kaikessa, kaiken A ja Ö. Muut opit on hylättävä elämälle vieraina. Hyvästi uskonnunnustukset, synnintunnustukset, piispojen kunnioittaminen, vanhat käsikirjoitukset, laitoskirkko jne.
 • Olen kyllä havainnut, että siellä, täällä ja vähän tuollakin Suomen Siionissa halutaan vapautua ikään kuin jonkinlaisesta oppien orjuutuksesta joko kieltämällä tai yrittämällä kumota ne. Miksi?
 • Kehitys kehittyy, tulee uusia tieteellisiä tuloksia, ajattelu uudistuu, ei haluta ajaa vanhoissa raiteissa. 2000 vuotta vanhat jutut ovat jo niin Last Season. Uutta pitää koko ajan olla, eteenpäin pitää kaiken aikaa mennä, ei saa jäädä tuleen makaamaan. Tikulla silmään sitä, joka vanhoja muistaa.
 • Onko tuo kaikki ihan itsetarkoituksellista? Eikö Jumala luonutkaan miestä ja naista omaksi kuvakseen vaan jotakin ihan muuta tai sukupuoletonta? Eikö kukaan enää joudukaan ikuiseen eroon Jumalasta vaan kaikki pakotetaan julmasti taivaaseen? Jos helvettiä ei ole, niin millä perusteella taivas sitten on? Jos sekin on väärä tulkinta? Sehän olisi ihan helvetin väärin! Kokemukseni helvetistä ovat todellisia, elämäni ei ole suinkaan menossa päin helvettiä vaan se on juuri nytkin ihan yhtä helvettiä! Rakkauttakaan en näe missään ympärilläni, vain onttona kaikuna korvissani kuulen, kun siinä vieressäni höpötät omiasi.
 • Koeta vain päästä tuosta helvettiasiasta yli, ei sellaista ole. Eikä ole syntiäkään, perisynnistä nyt puhumattakaan. On olemassa vain heikkoutta. Paha ei ole kenkään ihminen, toinen on vain heikompi toista.
 • Ai, että kannanko minä muka aivan turhaan sisälläni syyllisyyttä ja huonoa omaatuntoa, niinkö?
 • Kyllä, kyllä, rakkaus peittää kaiken pahuuden, takaa anteeksiantamuksen ja unohduksen. kertaheitolla. Sitten alat vain kasvaa rakkaudessa, tulla päivä päivältä paremmaksi.
 • Tuo nyt ei helpottanut pätkääkään! Millä oikeudella sinä noin väität?
 • Rakkauden nimissä minä näin puhun!
 • Jos ei ole mitään muuta kuin rakkaus, niin miksi minulla edelleenkin on näin helvetin paha olla? Miksi et puhu halaistua sanaa Jeesuksesta? Tuliko hän tänne maailmaan ihan turhaan, kuoliko turhaan ja nousiko… vai katosiko jonnekin ihan salaperäisesti hukkareissunsa päätteeksi?
 • Juuri hän toi mukanaan tämän suuren rakkauden keskellemme ja muutti pahan hyväksi, onnettomuuden onneksi.
 • No, osaapas nyt olla koomisen kosmista tämä kaikki, vaikka yhtään ei nauratakaan! Minä tiedän tehneeni elämässäni paljon pahaa ajatuksin, sanoin ja kätten töin ja haluan tämän kaiken tunnustaa ja saada ne anteeksi sillä lailla ihan vanhaan malliin. Eikö tämä enää käy laatuun?
 • Oih, ei sellaista enää tarvitse tehdä. Kaikki tulevat omalla rakkaudellaan autuaiksi. Rakkaus tuntee sinut läpikotaisin ja tietää, millainen olet: Ihana, virheetön, jumalille kelpaava. Ei sinun itsesi tarvitse tehdä yhtään mitään muuta kuin vain uppoutua tähän pehmeään, suloiseen, vaaleanpunaiseen, vaahtokarkinomaiseen rakkauteen.
 • Viekö se minut sitten jonnekin taivaan valtakuntaa vastaavaan paikkaan tai olotilaan? Jos tähän samaan pumpuliin kutsutaan myös kaiken maailman hitlerit ja stalinit, niin enpä minä sitten sinne tahdo tulla. Mielestäni se olisi ihan epistä. Niin kauan kuin minulla on tämä Raamattuni, minä pidän sitä uskoni ylimpänä ohjeena.  Ja Iso Kirja ei todellakaan opeta niin kuin sinä.
 • Mutku kirjain kuolettaa…
 • Antaa olla. Mielestäni Beatlesit olivat väärässä. Meidän elämäämme ei niinkään kuvaa biisi All You Need is Love vaan Help!

 

PS: Tämä blogina (=blogi+pakina) on kirjoitettu tajunnanvirtatekniikkaa apuna käyttäen, mutta  kirjoitusposessin aikana  ei ole käytetty minkäänlaisia kemiallisia  tajunnanlaajennusaineita, ei myöskään ennen sitä eikä sen jälkeenkään, lukuun ottamatta kahta tölkillistä  sokeritonta Cola-juomaa…

PS2: Piitlestä lukuun ottamatta kaikki tässä bloggauksessa esiintyneet ämpyilyt ovat kierrätyskamaa, tulleet esille joko K24- blogeissa tai uutisissa. Eikä kirjoittajalla ole harmaintakaan hajua siitä, onko näillä vuoropuhelijoilla lainkaan vastinetta todellisessa elämässä. Hähää!

 

 

 

56 kommenttia

 • Tarja Parkkila sanoo:

  Kirkolla ei ole muuta oppia, kuin se, että Jumala uhrasi poikansa ja ristiinnaulitsi Golgatan ristille ja kaikki saivat syntinsä anteeksi. Ja se oli sitten juutalaisten syy, ja Juudaksen kavallus, että kristityille kävi näin hyvin.

  Tämä on se yhtälö joka ei minun maalaisjärkeeni ja oikeustajuuni ollenkaan sovi.

  Jos minä saisin jonkin lahjan, en kai minä ryhtyisi ketään vainoamaan , syyttämään ja panettelemaan siitä, että lahja oli niin mieluinen.

  Täysin järjetöntä.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Roos sanoo:

   Eipä tuota uhrausta kovin moni muukaan, jos kukaan, ymmärrä ”maalaisjärjellään”. Hullutukseksihan Paavalikin asiaa sanoi. En myöskään ymmärrä, että jotkut alkoivat koko juutalaista kansaa siitä syyttämään. Täytyy muistaa kuitenkin, että Raamatun ovat kirjoittaneet juutalaiseen kansaan kuuluneet ihmiset eikä ketkään ulkopuoliset. Syytetäänkö juutalaisia mielestäsi vielä tänäkin päivänä?

   Kaikessa tässä ”järjettömyydessä” on kuitenkin joku yli ymmärryksen käyvä viisaus kätkettynä.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Marko Sjöblom sanoo:

  Ruttopuiston rovasti. Eihän siihen sanoitukseen tarvita noin periaatteessa muuta kuin se, että konkretisoidaan tavisten elämästä otetuilla arjen asioilla vaikkapa nuo viisi kohtaa… Kuten kännäämisellä, Temptation Islandilla tai pimeän ja alipalkatun duunin teettämisellä. (?)

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Tarja Parkkila sanoo:

  Kari Roos

  Miksi te puhutte kristinuskosta kun ette tiedä mitä siellä lukee, ne syytökset löytykset löytyvät Apostolien teoista. Ne löytyvät kirkkoisiltä, ne löytyvät Lutherilta ja uskontunnustuksesta. Kaikkialta.

  Joka tunnustaa kristinuskon kokonaisuudessaan, allekirjoittaa myös ne syytökset. Vai eikö ?

  Jos pyydät minua kirjoittamaan ne, voin kertoa, että olen kirjoittanut ne jo useamman kerran.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • kimmo wallentin sanoo:

  RR: ”Minkähän sortin rakkautta se mahtoi 1960-luvulla olla? Hippien huumehuuruista rauhanaatettako?”

  Ei, vaan rippileirillä alkanutta ja 60 vuotta kestänyttä yhdessäoloa ylä- ja alamäkineen.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Ruttopuiston rovasti Hannu Kiuru

  Nimeni on Hannu Kiuru, arvoni Ruttopuiston rovasti emeritus (67 v., 113 cm, 179 kg). Kirjoitan painavaa tekstiä elämän ja kuoleman asioista pääkaupunkiseudun näkökulmasta käyttäen tajunnanvirtatekniikkaa. Blogiarkistossa meikäläinen heiluu Liberona kirkon liukkaalla kentällä: http://blogiarkisto.kotimaa.fi/blogit/vanhat/blog/?bid=121