Forssan lehti 2.4.2019

"Minun kuninkuuteni ei ole tästä maailmasta;”

Otsikko on Kirjojen kirjasta Pyhästä Raamatusta Jh 18:36. Nämä taivaallisen Kuninkaan sanat osoittavat selvästi mihin kategoriaan kuuluvat hengellisen vallan, Kristuksen kirkon asiat. Kristuksen mielen mukaan Hänen valtakuntansa,Hänen kirkkonsa,ei ole sidoksissa tämän maailman valtakuntiin,niihin yhtyneenä tai sekoittuneena,vaan pysyy niistä vapaana.
Luterilainen opetus:Kaikkivaltias Jumala käyttää maailmanhallinnassaan kumpaakin regimenttiä:maallinen on ”Jumalan vasen käsi ja hengellinen ”Jumalan oikea käsi.” (Luther).
Raimo Rintamäki olet samaa mieltä kanssani siitä,että maallinen ja hengellinen valta on pidettävä erillään.(FL 27.3)Siksi Eduskunta on aikoinaan myöntänyt ev.lut.kirkolle autonomian eli itsehallinnon.
Valtio ei hallitse kirkkoa eikä kristittyjen omaatuntoa,uskoa ja jumalanpalvelusta,vaan ainoastaan heidän kuolevaista ruumistaan ja maallista omaisuutta.
Miksi tämä ei riitä Uskonnonvapaus.fi liikkeelle ja Raimo Rintamäelle. Haluaisitte viedä kirkolta ja sen jäseniltä uskonnonharjoittamisen vapauden? Kirkon jäsenyys on vapaaehtoista.
Silti ”ulkopuolella” olevilta on hyvä saada kritiikkiä. Hyvää tekstiä, vähän ”roisia”oli Tuomas Enbuskelta Iltasanomissa 17.12.2018. Jos tulen ”ulos kaapista”otan tähän toimittajaan yhteyttä.
Kaikista kannanotoista uskontoon nähden saa Kristuksen kirkon jäsenenä huomata kuinka taas yksi Raamatun Sanan kohta pitää paikkansa:Saarn. 3:11 ”Kaiken hän on tehnyt kauniisti aikanansa, myös iankaikkisuuden hän on pannut heidän sydämeensä; ” Rintamäelle ja muillekin lukijoille: Muista iankaikkisuus! Muista että sinun pitää kuolla! Mihin joudut kuoleman jälkeen? ”Kirkko on olemassa sen tähden, että täällä kuollaan”(Tiililä)

Jukka Teininen
Forssa

6 kommenttia

 • Seppo Heinola sanoo:

  ”Minun kuninkuuteni ei ole tästä maailmasta;”

  Käsiteellä ’maailma’ tarkoitettiin tuossa kontekstisa ja diskurssissa Rooman valtakuntaa. (vrt. koko maailma oli verolle pantava..) Roomaa ja Rooman asettamaa idumealaista kuninkuutta opponoiva Jeesus-liike oli asettanut Jeesuksen salaiseksi kuningaskandidaatikseen. Tuomiopäivän tullessa kun piti olla daavidilainen eikä idumealainen kuningas Jerusalemin valtaistuimella. Suunnitelma epäonnistui, sitä yritettiin uudelleen mm. Bar Kobkan toimesta. Kaikki päättyi katastrofiin ja lähes 2000 vuotisen diasporan alkuun.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Tuula Hölttä sanoo:

   Kerro vielä mistä maailmasta olivat ne reilusti yli sata Baal-Sebubia tai muuta kärpästen herraa ja rouvaa, joita Välimeren maissa Rooman imperiumin aikana kaikenlaisten uhri- ja ekstaattisten menojen avulla palvottiin.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Tuula Hölttä sanoo:

   Lisäys :Tässä on perheemme lapsista nuorin, joka riparilla kertoi uskostaan universaaliin rakkauteen, ja opetti meitä lapsesta saakka ymmärtämään, mitä on vihreä oikeudenmukaisuus.

   https://www.minnaholtta.fi/

   Yrittäjä-järjestön tiedotteen mukaan suurin osa yrittäjätaustaisista kansanedustajaehdokkaista on yksinyrittäjiä ja mikroyrittäjiä. 1–4 henkilöä työllistävien yrittäjäehdokkaiden osuus on 83 prosenttia yrittäjäehdokkaista. Voimia heille kaikille.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Kaiketiu ne kärpästenherrtat olivat samasta mailmasta kuin ne 30 000 demoonia,jotka nuppineulanpäässä asuen häiritisivät niihin uskovan uskovan unta. Roomaa kutsuivat ’aamilamski’ myös Jeesuksen aikaiset druidit. joiden sotahuuto kuului ”The Truth against the World!” Kuka se sanoikaan olevansa the Truth?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Selväkielinen uusinta: Kaiketi ne kärpästen herrat (bal zebub) olivat samasta mailmasta kuin ne 30 000 demoonia, jotka nuppineulan päässä asuen häiritsivät niihin uskovan uskovan unta. Roomaa kutsuivat ‘maailmaksi’ myös Jeesuksen aikaiset druidit. joiden sotahuuto kuului “The Truth against the World!” Kuka se sanoikaan olevansa the Truth?

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Jori Mäntysalo sanoo:

  En tainnut ymmärtää. Eihän https://uskonnonvapaus.fi ota kantaa kirkon sisäiseen autonomiaan.

  Toki yhteiskunnan kannalta on hieman hankalaa, jos kirkko sisäisesti kiistelee ja juttuja päätyy hallinto-oikeuteen. Vaihtoehtoakaan en sille oikein näe. (Mieti mitä itse tekisit, jos jokin samanlainen opin tulkinnan kiista olisi toisessa järjestössä.)

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Jukka Teininen

  Saarnaaja (eläk.) Hengellinen työ Forssan Ev.lut. Srk Kirkkokuoro 1966 - 1978 Lähetyssihteeri 1975-1998 Forssan ev.lut. Srk oto Lähetystyön kannatusrenkaan ja Forssan Kristillisen Työväenyhdistyksen perustamiset 1996 Kirkon saarnalupa 1978-1995 .Piispa Kortekankaan peruutus 02.08.1995 Seppo Suokunnaksen ”tarpeettomuuslausunnon”avulla.(haamukirjoittaja) SLEY:n saarnalupa 1987 Seppo Suokunnaksen tekemä ”hyllytyspäätös” 08.05.1996 Taloudellinen tappio kirjoista 2.500 mk SRK-mestarin sijainen 1.8.1978-31.03.1985 Forssa ev.lut. Suomen Kristillisen Työväen liitto  oto saarnaaja 1979- Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys piirisihteeri 1990-eläkkeelle 1.2.1995 - Concordia r.y yhdyshenkilö 1995- Luther-säätiön perustamisasiakirja säädekirja 27.10.1999 Perustajajäsen. Luther säätiö , toimintavaltuutettu 2001-? Kirkkovaltuuston jäsen 1979-1982 Seurakuntaneuvoston jäsen 1983-1986 , 1995-1998

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit