Ekumeeniset suhteet

Kun puhutaan tasa-arvoisesta avioliitosta ja vihkimisestä tai edes siunaamisesta kirkossa, tulee takuuvarmasti esiin niitä, joiden mukaan tuollainen vallaton uudistusmielisyys vaarantaa ekumeeniset suhteet. Ajatelkaapa sitä!

No ajattelen.

Ruotsin kirkko avasi pappisviran myös naisille vuosikymmeniä ennen meitä.

Ruotsin kirkko oli ensimmäisiä, jotka alkoivat vihkiä myös samaa sukupuolta olevia.

Ruotsin kirkko sai juuri paavi Franciscuksen vieraakseen reformaation juhlavuotta aloittamaan.

Mihin se ekumeenisten suhteiden vaarantuminen unohtui?

 

4 kommenttia

 • Jos paavi olisi ”jumala” niin päätelmä olisi oikea! Yksi pääsky ei tee kesää eikä pesää! Kuka tahansa voi olla ekumeenikko päivän kaksi. Tulevat kuukaudet ja vudet ratkaisevat asian!

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Juhani Ketomäki sanoo:

   Olet myöhässä. Suomessa on ollut tasa-arvoinen avioliitto jo vuodesta 1930. Silloin voimaan tullut uusi avioliittolaki säätää näin. Etkö todellakaan tiennyt? Jos et tiennyt niin sitten on ihan hyvä että valistin sinua.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • kimmo wallentin sanoo:

   Lahtinen: ”Jos paavi olisi “jumala” niin päätelmä olisi oikea!”

   No, mutta eikös se paavi ole Jumalasta seuraava, siis hierarkiassa ylöspäin. Joskus ainakin näin maallikosta tuntuu siltä, kun tuota katolisten touhua seurailee sivusta.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Tarja Aarnio sanoo:

  Ei varmaan ekumeeniset suhteet varannu, vaikka paavi suoraan näyttää ilmoittaneen, että esim. naispappeutta ei roomalaiskatoliseen kirkkoon tule. Ei taida tulla spn-vihkimistäkään. Enkä ole huomannut, että ortodoksitkaan asiasta kovin näkyvästi ainakaan julkisuudessa keskustele.

  Nämä ekumeeniset suhteet ovat sitä dialogia. Kaikki kristilliset kirkot näyttävät kuitenkin tiukasti pitävän kiinni omista kannoistaan.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Marja-Sisko Aalto

  Pappi, rovasti, kirjailija, entinen kirkkoherra Imatralla ja sitten tuomiokapitulin notaari Kuopiossa, nyt eläkemuorina. Ihmisen ja uskon puolesta. Sattuneesta syystä sydämellä monet asiat, vaikkapa eri tavoin siipeensä saaneet ihmiset. Vapauteen Kristus vapautti meidät!

  Kirjoittajan viimeisimmät blogit