Arkkipiispan lausuma Paavalin opetuksesta

Arkkipiispa lausui Paavalin kirjeiden monoliittisuudesta perustassa.

Jeesus ei myös koskaan kirjoituksissa totea vaatimuksena lausua Hänen sanojaan sanasta sanaan eteenpäin.

Voisiko näin huomata jotakin.

3 kommenttia

 • Pekka Väisänen sanoo:

  Yhteensä edellinen tarkoittaa nyt tuntemamme pelastushistorian kirkastamista varhaiskirkossa Ignatiuksen ja Ireneauksen johdolla tuntemaksemme tieksi eteenpäin niin Katolisessa kuin sitten Reformoiduissa kirkoissa kylläkin omine vivahteineen.

  Työtä tehtiin ansiokkaasti ja ennen kaikkea 300.taa luvulla.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Pekka Väisänen sanoo:

   Evankeliumeja on ilmeisesti ollut kovasti enemmän mitkä kaanoniin valittiin.

   On mainittu varhaimman löydetyn Evankeliumin kappaleen olleen merkitty kopioituna 43.n paikkeille. Kyllä on asiaa huomata mitä matkalla voi sattua kun järjestysmerkit lausehuomioissa ajassa olivat vielä hakosalla.

   Saako näin kysyä onko Evankeliumien todistus valovoimaista kaikessa kun kyse oli jo järjestäytymässä olevasta laitoksesta katsoa Ihmisten sielujen perään.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Pekka Väisänen sanoo:

   Miksi kuitenkin Luomisen kahdeksannen päivän asiaa täytyy pitää luovuttamattomana monoliittinä perisynnin asiassa Jumalan kieltäessäessä nyt kuudennen päivän anomaliaa vielä aiemmin kovasti yhtä luonnon kanssa olleena sukunsa jatkajana.

   Kuudennen päivän Ihmissuvun tulevaa haltijaa Jumala käski, mutta kahdeksannen päivän edellisen erijatkuvuutta kiellettiin.

   Eikö näin voi huomata diskontinuiteetin saamat lahjat omassatunnossa ja kyvyssä valita vielä orastavissa lahjoissa missä epäonnistumisten, kieltäymyksen, ja uudelleen yrittämisen kautta päästään eteenpäin yhteisön asiassa ja hengessä.

   Vanhassa Testamentissa ei muualla kerrota mistä tai missä Ihminen sai kykynsä tulla kehityksensä alkuun Ihmisyydessään elää orastavaa polkua mikä vieläkin on kesken kohotakseen niin moraalissaan kuin henkisissä kyvyissään.

   Kirkosta kun on kiinni ei tätä halutakaan. Tätä voi kutsua kirkkomme monoliitiksi saamamme opetuksen kanssa.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Pekka Väisänen

  Soossi ja joltisen pyöriät perunat. Olen nuoruudessa hiukan soittanut ja lukenut.