Ajatuksia tempauksesta

Kun uskomme olevamme lopun ajassa, niin monet ajatukset saavat vaikutusalaa mitä nyt on edessä? Eri tunnustuskunnissa on vähän eroa siinä mitä odotetaan ja useasti ihmiset pukevat julkisanoiksi ajatuksiaan mitä tapahtuu ja missä järjestyksessä. Kun hajonta on kohtalaisen suurta, täytyy osa ajatuksista syntyä omista toiveista ja peloista.

Käsitys tempauksesta jakaa mielipiteitä, yksi ajatus on kuitenkin yhteinen. Jumalan kansa otetaan äkisti pois täältä ja maapallo jää kuitenkin vielä olemaan. Useasti mietitään myös sitä milloin ja miten ihminen voi pelastua. Pelastuskin herättää ajatuksia, onko se yleensä tarpeellinen ja mistä pelastutaan ja kuka pelastaa. Suomi on ollut kristinuskoa laajasti tunnustava maa. Meidän vanhempien muistissa on vielä aika jolloin kirkkoon kuului yli 90% väestöstä. Siitä ylijäävästä osasta oli vielä eri vivahteisia uskovia suuri osa.

Mitä sodanjälkeiset sukupolvet ovat tehneet oikein tai pitäisi kai kysyä myös, mitä on tehty väärin? Näkökulmasta riippuen vastaukset vaihtelevat. Ihmisten toiveiden mukaiset vapaudet ovat lisääntyneet unsaasti. Jokainen joka vapauksia on toivonut, on saanut haluamaansa. Kysymys kuuluu: Onko vastuu kasvanut vapauksien myötä ja tasalle. Vastauksien kirjo on suuri todennäköisesti. Onhan muutos kieltolaista tähän päivään huikea, mutta tuskin kokonaishedelmää kukaan tietää?

Kun näin eläkkeellä on aikaa, niin ajattelen pienessä päässäni suuria asioita itseni ja monien kiusaksi. Mieleeni tuli eräänä aamuna, jospa tempauksella on toinenkin tarkoitus? Joska Jumala haluaisi temmata uskovia irti tämän ajan asioista ja nostaa lähemmäksi Jeesusta kohtaamaan Häntä uudella tavalla. Raamattua en tarkasti muista, mutta Jumala itse ei ole kovin monesti tullut maan päälle ihmisten keskelle.Aabrahamin aiikana Hän tuli itse katsomaan ovatko asiat niin kuin oli kerrottu.

Mooseksen aikan Jumala tuli antamaan julki oman tahtonsa laintaulujen muodossa. Jumala tuli Jeesuksessa ihmisten luokse nähdäkseen minkälaista ihmisen elämä oikeasti on. Me voimme katsoa muurahaispesän elämää ja näemme sen hyörinän, mutta emme pääse muurahaisen aivoihin katsomaan, miksi he hyörivät. Hedelmää hyörinästä näemme , että keko kasvaa. Säädösten tulkinta Mooseksen uskossa on ollut moninainen, mutta ei sitä taitoa ole kokonaan menetetty. Joku ehkä muistaa farmari Mersuja, joissa oli katolla syylä. Pakettiautoksi voitiin rekisteröidä mikä tahansa auto, jos sisätiloissa oli määrätty korkeus. Siinä asetuksessa ei mainittu kuinka suuri se korkea alue piti olla. Aikoinaan Suezin kanavan kanavamaksu määriteltiin pääkannen koon mukaan. Telakoilta alkoi valmistua paksuposkisia tankkilaivoja, jossa pääkansi oli vain muutaman metrin levyinen

Jos Jumalan sanan lihalliset soveltamisohjeet tulevat kovin yleisiksi uskovien keskuudessa, Hän tatoo temmata meitä irti maailman riennoista ja omista epäjumalan palveluksistamme kohtaamaan Häntä, joka meitä rakasti kuolemaan asti ristinkuolemaan.