Billy Grahamin Suomeen kutsunut järjestö lopettaa toimintansa

Suuria evankelioivia tapahtumia järjestänyt Helsingin Yhteiskristillinen Evankelioimistoimikunta (HYKE) lopettaa toimintansa. Se ehti toimia 60 vuotta.

HYKEn lakkauttamisesta päätettiin vuosikokouksessa eilen keskiviikkona. Järjestön toiminta on hiipunut runsaan kymmenen vuoden aikana. Sillä oli kolmisenkymmentä jäsentä.

Toimikunta perustettiin 1950-luvun alussa, ja se toimi Helsingin kaikkien seurakuntien ja evankelisten kirkkokuntien yhteistyöelimenä päätarkoituksenaan järjestää suuria yhteiskristillisiä evankelioimistapahtumia pääkaupunkiseudulla.

HYKE oli pääkutsuja, kun evankelista Billy Graham vieraili Suomessa kesällä 1987. Muita HYKEn kutsumia tunnettuja puhujia ovat olleet muun muassa amerikkalaiset Benny Hinn ja David Wilkerson sekä argentiinalainen Luis Palau.

– Aika ajoi ohitsemme, ja mieliala oli sellainen, että suuria evankelioivia tapahtumia enää tarvita, sanoo HYKEn sihteerinä toiminut Erkki O. Auranen.

Viime vuosina HYKE on ollut mukana myös ekumeenisen rukousviikon järjestelyissä.

HYKEn piirissä pohdittiin sulautumista Suomen Evankeliseen Allianssiin (SEA), joka jatkaa yhteiskristillistä evankelioimistoimintaa koko Suomessa, mutta järjestö päätettiin kuitenkin lakkauttaa.

HYKEn viimeinen puheenjohtaja oli Seppo S. Kosonen.

Kuva: Kotimaan kuva-arkisto / Jukka Granström. Billy Graham Helsingissä 1987.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliMauri Tervonen: ”Vaikeat vaiheet muuttuivat motivoivaksi työksi lähiökirkossa”
Seuraava artikkeliVäitös: Juutalaisvastaisuus oli kirkossa luultua yleisempää ensimmäisen maailmansodan jälkeen

Ei näytettäviä viestejä