Bilal Philips tulossa sittenkin Suomeen viikonloppuna

Internetissä toimiva Suomen islamilainen akatemia on tuomassa viikonloppuna Suomeen jamaikalaissyntyisen muslimisaarnaajan Bilal Philipsin. Helsingin Muslimit -yhdistys oli kutsunut Philipsin Suomeen jo aiemmin mutta perui kutsun, koska radikaaleilla näkemyksillään tunnetuksi tulleen Philipsin ei uskottu saavan maahantulolupaa.

Nyt Helsingin Muslimit -yhdistyksestä vahvistetaan Kotimaa24:lle, että Philipsin Suomen vierailun hoitaminen on siirtynyt toiselle järjestejälle eli käytännössä Suomen islamilaiselle akatemialle. Akatemia ei toimi Helsingin Muslimien yhteydessä.

Philipsin tilaisuuden kaavailun on huomannut myös Suomen islamilaisen yhdyskunnan tiedottaja Pia Jardi. Hänelle Suomen islamilainen akatemia ei ole tuttu toimija.

– Olen nähnyt tapahtuman Facebookissa. En tiedä kuka sen takana on. Todennäköisesti siellä on muutamia yksittäisiä henkilöitä. Suomen islamilainen akatemia ei ole mikään rekisteröity yhdistys. Ehkä joku toinen taho uskaltaa ottaa riskin, että hän ei pääse maahan, Jardi sanoo.

Philipsin tilaisuuden ympärille noussutta kohua Jardi pitää naurettavana.

– Onhan hän uskonnollinen, mutta onko uskonnollisuus terrorismia? Ensin pitäisi kuunnella hänen luentonsa.

Jardi ei pitänyt kansanedustaja Jussi Halla-ahon (ps.) esiintymisestä Yle A-Studiossa 16.3. aiheen tiimoilta.

– Halla-ahon mielestä jonkun tahon pitäisi pystyä määrittelemään millaista uskonnollisuutta tänne tuodaan. Uskonnollisuus yritetään leimata terrorismiksi ja määritellä ulkoapäin millaista uskonnollisuus saisi olla. Jos uskonnollisuus on sitä, että uskoo Raamattuun tai Koraaniin vain vähän, se on ihan ok. Jos oikeasti uskot, olet jo ääripäässä.

– Minusta tämä on kansanedustajuuden väärinkäyttöä. Me maksamme palkat ja he keskittyvät asioihin, jotka eivät ole olennaisia hyvinvoinnin kannalta. Sanon saman minkä olen sanonut aiemminkin. Vaikuttaa siltä, että paras muslimi on ei-muslimi, Jardi sanoo.

Bilal Philipsin maahantulo on aiemmin estetty ainakin Australiassa, Britanniassa, Saksassa ja Keniassa.

Suojelupoliisi kertoo Kotimaa24:lle olevansa tietoinen Philipsin vierailuun liittyvistä käänteistä.

Islamilaisen tulevaisuus.org -sivuston mukaan Suomen islamilainen akatemia on virtuaalimaailmaan perustuva islamilainen koulu, joka tarjoaa intensiivisiä kursseja kaikenikäisille suomeksi, arabiaksi, englanniksi ja somaliaksi.

Kotimaa24 ei ole toistaiseksi tavoittanut Suomen islamilaisen akatemian henkilöitä kommentoimaan asiaa.

Lue myös: Radikaalisaarnaaja ei Suomeen

Räsänen radikaalisaarnaajista: Luotan viranomaisiin

Kansanedustaja vaatii sisäministeriä estämään radikaalien muslimisaarnaajien maahantulon

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliDiakoni Helena Kuismalle Sotaveteraaniliiton ansiomitali
Seuraava artikkeliItsemurhasta kertova dokumenttielokuva ensi-iltaan

Ei näytettäviä viestejä