Atte Virolainen, Laura Friman ja Laura Hallamaa tarjoavat näkökulmia hyvään aikuisuuteen suhteessa lapsiin

”Haluan olla sellainen aikuinen, joka lisää nuoren itseluottamusta eikä vie sitä pois. Tajuan että joillakin on elämässä heikot lähtökohdat. Minullakin oli. Mutta vaikeistakin tilanteista voi selvitä järjissään. Tahdon olla esimerkki niille nuorille, joilla ei ehkä ole muita.”

Päihdelääkäri Atte Virolainen Kodin Kuvalehden (3.4.) haastattelussa. Hänen somekanavillaan on yhteensä 160 000 seuraajaa.

”Vihaan vanhemmuusväittämissä eniten sitä, että vanhemmuus olisi hukassa. Ei ole, päinvastoin. Erityisesti keskiluokkaisilla nykyvanhemmilla on vanhemmuus niin tiukasti hallussa, että kaikkia kuristaa. Vanhemmuudesta on tullut kokonaisvaltainen projekti, joka ei jätä millekään muulle aikaa.”

Somevaikuttaja, toimittaja ja kirjailija Laura Friman Helsingin Sanomien kolumnissa 9.4.

”Haluan uskoa, että lasten kanssa työskentelevät pyrkivät takaamaan lapsille hyvät olot. Yksittäinen kätilö, terveydenhoitaja tai varhaiskasvattaja voi tehdä vain osansa. Sen sijaan en usko enää yhtään päättäjää, joka sanoo, että lapsiperheet ovat arvokkaita. He päästävät parhaillaan 17 000 lasta putoamaan köyhyysrajan alapuolelle sosiaaliturvan heikennysten takia.”

Vapaa toimittaja Laura Hallamaa Ylen kolumnissa 9.4.

Edellinen artikkeli”Jumala johdattaa ihmiskuntaa pimeidenkin vaiheiden läpi” – Lauritsalan uusi kirkkoherra Jaana Pussinen haluaa viestiä lempeää luottamusta
Seuraava artikkeliKirja-arvio: Owe Wikströmin muistelmat etsivät vastaista siihen miten ja miksi uskotaan

Ei näytettäviä viestejä