Askola Sleyn Kenia-ordinaatiosta: ”Helsinkiin mahtuu monenlaista evankeliumin asianajajaa”

Helsingin piispa Irja Askola toivoo, että Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen (Sley) pastori Martti Haverinen ja Sleyn toiminta tuovat sitä iloa ja missionaarisuutta, jota uudelleen käyttöön otetun Luther-kirkon tavoiteohjelma kuvastaa.

– Helsinkiin mahtuu ja Helsinki tarvitsee monenlaista evankeliumin asianajajaa, Askola sanoo.

Helsingin Luther-kirkko avattiin aiemmin tänä vuonna uudelleen kirkkokäyttöön. Kirkon vastaavaksi teologiksi valittu Martti Haverinen vihittiin papiksi Keniassa 4. joulukuuta.

Haverisen vihki papiksi Kenian evankelis-luterilaisen kirkon arkkipiispa Walter Obare. Haverinen ei ole Suomen evankelis-luterilaisen kirkon pappi.

Askola painottaa, että Sley on rekrytoinut työntekijän, eikä se sinänsä ole tuomiokapitulin asia.

– Omiin rekrytointeihinsa järjestöllä on täysi oikeus. He eivät ole konsultoineen kapitulia etukäteen, eivätkä myöskään pyytäneet vokaatiota. Sain keskiviikkona (14.12.) Martti Haveriselta ilmoituksen hänen saapumisestaan Helsinkiin. Lähetin hänelle Jumalan siunauksen toivotuksen, Askola sanoo.

– Oleellista on se, että Sley tietää ja tiedottaa sen, että pastori Martti Haverisella ei ole meidän kirkkomme pappisoikeuksia, Askola lisää.

Tämä on Askolan mukaan tärkeää muun muassa kasteen toimittamisen esteellisyydessä.

Piispainkokouksen päätöksen mukaan toisen Luterilaisen maailmanliiton jäsenkirkon tai muun kristillisen uskontokunnan pappi voi yksittäistapauksissa toimittaa Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa eräitä kirkollisten toimituksen kirkon mukaisia toimituksia.

Kirkollisen toimituksen suorittamisesta on sovittava asianomaisen kirkkoherran kanssa.

Askola kertoo, että hänellä on Sleyn johdon kanssa suorat ja sydämelliset välit.

– Olin heidän vieraanaan ja heidän kutsustaan Luther-kirkon rakennustelineiden keskellä helmikuussa. Erimielisyyksistämme huolimatta merkityksellisempää oli aito kohtaaminen, joka päättyi yhteiseen rukoukseen. Helsingissä perustamme toimintamme erimielisyyden etiikkaan, Irja Askola sanoo.

Kuva: Olli Seppälä

Lue myös:

Sleyn Luther-kirkon pappi haki vihkimyksen Keniasta

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliTampereen hiippakuntaan neljä uutta rovastia
Seuraava artikkeliSeurakunta tiedottaa: Kihlattusi on raskaana, etkä ole lapsen isä

Ei näytettäviä viestejä