”Asia on nyt suuremmassa kädessä”

LS salikuvaDSC 5728

LÄHETYSJUHLAT Helsingin Lähetysjuhlat Herran Vuonna 2013 jäävät kirkkohistoriaan. Lähetysseuran päätös siunata läheteiksi parisuhteensa rekisteröinyt pari herätti keskustelua ennen Lähetysjuhlia, sen aikana ja varmasti vielä sen jälkeenkin. Kotimaa24 kysyi neljältä juhlavieraalta tunnelmia sunnuntaipäivän päätteeksi.

– En ole kiinnostunut siitä mitä ihmiset makuuhuoneissaan tekevät. 80-luvulla Ruotsissa työskennellessäni kohtasin sikäläisissä seurakunnissa parisuhdeasioita, joista meillä ei vielä puhuttu, sanoi Matti Welling, Vantaa. Hän kehui myös Eero Junkkaalan
raamattutuntia.

– Oudolta tämä etukäteen sukupuolineutraalina juhlana mainostettu tapahtuma tuntui. Olen hämmentynyt, minusta ei vielä olisi kannattanut tehdä tällaista ratkaisua, olisi pitänyt odottaa, sanoi Taimi Juvonen, Kiteeltä. Hän arveli, etteivät Lähetysseuran yhteistyökirkot eivät ole vielä valmiita tällaiseen.

– Hyvässä tunnelmassa olen. En osannut ottaa kauheasti kantaa puolesta tai vastaan. Harmittaa kuitenkin kiivailu asian tiimoilla, sanoi Tuulikki Nikula Helsingistä. Häntä ilahdutti päätösmessussa erityisesti Poliisien soittokunta.

– Hyvillä mielin olen juhlilla ollut. Parisuhteen rekisteröiminen ja työhön siunaaminen ovat tapahtuneita asioita, en voi niihin vaikuttaa. Olen kyllä eri mieltä Lähetysseuran päätöksestä, mutta asia on nyt suuremmassa kädessä. Jumala osaa tehdä ihmeitä, häneen voi luottaa, sanoi Lauri Hakala Helsingistä.

Edellinen artikkeliPiispa Wille Riekkisen tytär vihittiin papiksi Lähetysjuhlilla
Seuraava artikkeliHinku vaihtuu Hilseeksi seurakunnissa

Ei näytettäviä viestejä