Asbestiremontissa olevan Oulun tuomiokirkon alla räjähti sprinkleriputki – vettä tulvi kellariin kymmeniä senttejä

Oulun tuomiokirkon kellarissa sattui perjantaiaamuna 8.9. vesivahinko, jonka aiheutti kirkon alla räjähtänyt sprinkleriputki.

Vahingon huomasivat aamulla kirkolla asbestipurkua tekemässä olleet työntekijät. Oulun tuomiokirkon raitisilmakanavista löytyi aiemmin lämmityspatterien vaihdon yhteydessä asbestipitoista materiaalia, ja kirkko on ollut asbestipurun takia suljettuna syyskuun alusta lähtien. Käyttökatkon oli määrä päättyä tänään.

Paikalla olleet työntekijät hälyttivät paikalle pelastuslaitoksen, joka sai veden pumppaamisen käyntiin nopeasti.

Talotekniikan insinööri Aapo Korteniemi Oulun seurakuntayhtymästä kertoo, että kellarin sprinklerihuoneessa vettä oli vajaa metri ja sitä ympäröivissä tiloissa kymmenestä sentistä puoleen metriin.

Korteniemen mukaan vahinkojen laajuus ei vielä ole täysin tiedossa. Kellarissa ei kuitenkaan säilytetä mitään kirkollisesti arvokasta esineistöä.

Vahingolla ei ollut vaikutusta myöskään kirkon sähköihin, joten tälle viikonlopulle tuomiokirkkoon suunnitellut tilaisuudet voidaan järjestää suunnitellusti.

Kirkkosalissa suojakoppien ja tuloilmakanavien asbestinpurku- ja siivoustyöt jatkuvat kuitenkin vielä ainakin ensi viikon ajan.

Ennen asbestiremontin aloitusta tuomiokirkon sisäilman asbestipitoisuus tutkittiin ja todettiin puhtaaksi. Kirkkosalin pinnoilta löytyi raja-arvot alittavia, pieniä määriä asbestikuituja. Toimenpiteiden jälkeen tilat tutkitaan uudelleen ja siivouksen onnistuminen varmistetaan näyttein.

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliNäkökulma: Satavuotiaan Suomen ortodoksisen kirkon vieraaksi saapuva ekumeeninen patriarkka Bartolomeos kohtaa täällä patriarkaattinsa kaitsettavien länsimaisimman lauman
Seuraava artikkeliSunnuntain evankeliumi: Jeesus katsoo ja näkee toisin

Ei näytettäviä viestejä